Polsk presidentkandidat vil ut av Afghanistan

Den polske presidentkandidaten Bronislaw Komorowski, som ventes å vinne valget neste uke, lover å trekke de polske styrkene ut av Afghanistan.

Bronislaw Komorowski

Den polske presidentkandidaten Bronislaw Komorowski lover å trekke ut de polske soldatene fra Afghanistan dersom han vinner valget.

Foto: ALIK KEPLICZ / Ap

Komorowski sa tirsdag at meldingen om enda en fallen polsk soldat er et tegn til den polske opinionen på at noe er galt med hele engasjementet.

Komorowski, som har en oppslutning på 41 prosent på den siste meningsmålingen, er favoritt til å vinne valget 20. juni. Han tilhører statsminister Donald Tusks sentrumsparti Borgerforum.

President-tvilling er motkandidat

Polske velgere går til urnene for å velge ny president etter at Lech Kaczynski mistet livet i en flyulykke i april. Valget avholdes 20 juni, men dersom ingen av kandidatene får over femti prosent, blir det en ny valgomgang to uker senere.

Tvillingbroren til Lech Kaczynski stiller også til valg. Han har imidlertid bare støtte fra 27 prosent av den polske befolkningen.

2600 polske soldater

– Før valget i 2007 lovte vi å trekke soldatene ut av Irak, og vi holdt løftet. Nå er det akkurat det samme. Vi sier før valget at vi skal trekke soldatene ut av Afghanistan, og etter valget gjør vi det, om jeg vinner, sa han til TV-kanalen TVP2.

Polen har i dag 2600 soldater i ISAF-styrkene i Afghanistan, basert i Ghazni-provinsen. De første soldatene ble sendt dit i 2002.

SISTE NYTT

Siste nytt