Lover å straffe Mladic sine hjelpere

Serbias president Boris Tadic vil samtidig stoppe dem som forsøker å destabilisere Serbia etter at Ratko Mladic ble pågrepet.

Video Mladic arrestert

Video: Serbias president Boris Tadic informerer om at Ratko Mladic er pågrepet.

– I den serbiske republikkens navn bekrefter jeg at Ratko Mladic ble arrestert i dag tidlig klokken 11.00.

Slik åpnet den serbiske presidenten pressekonferansen der han informerte verden om at én av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere er tatt.

Ifølge RTS skal Mladić ha levd under navnet Milorad Komadić.

– Vi har allerede startet arbeidet med å sende ham til krigsforbryterdomstolen i Haag, sa president Tadic under pressekonferansen.

Han sa videre at dette lukker ett kapittel på vei mot forsoning i regionen. Han ba også om at alle andre på Balkan også gjorde sitt ytterste for selv å lukke sine kapitler.

Tadic viste så til den påståtte organhandelen i Kosovo .

Video Dette er Ratko Mladic

Video: En av verdens mest ettersøkte krigsforbrytere, Ratko Mladic, er tatt i Serbia.

– Grunnløse påstander

– Dette viser også at alle beskyldninger om at Serbia og våre etterforskere om at vi ikke fullt ut har samarbeidet med krigsforbryterdomstolen har nå falt til grunnen. Jeg kan si at han ble arrestert på serbisk jord, men jeg kommer ikke til å si hvor og hvordan han ble arrestert før etterforskningen er ferdig, sa Tadic.

Ifølge radiokanalen RTS skal Mladic ha blitt arrestert i landsbyen Lazarevo ved Zrenjanin.

Presidenten lovet imidlertid at de som har vært med å skjule Mladic kommer til å straffes.

– Frykter du at arrestasjonen kommer til å føre til demonstrasjoner og ustabilitet i Serbia?

– Jeg tenker ikke i de baner. Vi jobber slik vi skal. Jeg jobber for at vi skal være et stabilt land. Jeg forventer ikke at Serbia på grunn av dette skal bli kastet ut i ustabilitet, men alle som forsøker å få til en slik utvikling kommer til å bli tatt hånd om, sa Tadic.

– Goran Hadzic er neste

President Tadic lovet også at Goran Hadzic kommer til å bli tatt.

– Goran Hadzic kommer til å bli arrestert når tiden kommer. Det sa jeg om Ratko Mladic, han er tatt. Det sa jeg om Radovan Karadzic, han er tatt. Jeg ber Hadzic om å jobbe med serbiske myndigheter, for han kan ikke gjemme seg for evig. Jeg er sikker på at vi også skal lukke det kapittelet.

SISTE NYTT

Siste nytt