NRK Meny
Normal

Vil stoppe alle Irak-tidsfrister

USAs president George W. Bush sier han vil nedlegge veto mot alle forsøk på å sette en tidsfrist for når de amerikanske styrkene skal trekkes ut av Irak

George W. Bush
Foto: LARRY DOWNING / REUTERS

- Konsekvensene av å sette en spesifikk og tilfeldig dato for tilbaketrekking, vil være katastrofale, sa Bush i dag.

- Våre fiender i Irak vil bare kunne krysse av i kalenderen. Det er meningsløst for amerikanske politikere å diktere vilkårlige tidsfrister for våre offiserer i en krigssone 10.000 kilometer borte.

Senatet stemte for tidsfrist

Natt til i dag norsk tid gikk et knapt flertall i Senatet inn for å trekke de amerikanske styrkene ut av Irak innen 31. mars neste år. Forrige uke stemte også Representantenes hus for en tidsfrist for tilbaketrekking.

Nancy Pelosi
Foto: ALEX WONG / AFP

Demokratene insisterer på at presidenten må akseptere en tidsfrist for å få videre pengestøtte, og sier presidenten må slutte å true med veto når han ikke liker de folkevalgtes vedtak.

- Ro deg ned

- Han bør begynne å samarbeide med Kongressen. Jeg har èn ting å si til presidenten: Ro deg ned med truslene dine. Det er en ny kongress på plass, sier Nancy Pelosi, leder for demokratene i Representantenes hus.

- Hvorfor kan han ikke se hva som virkelig skjer i verden, spør senator Harry Reid. - Kongressen vil holde ham ansvarlig for ledelsen av Irak-krigen, og vi vil ha en lovgivning som gir han hver dollar han ber om til troppene våre, men som han må kunne stå ansvarlig for.

President Bush vil sende ytterligere 21.500 soldater til Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt