NRK Meny
Normal

Vil skyte ned USAs helikoptre

Opprørsgrupper i Irak har detaljerte planer for å skyte ned amerikanske militærhelikoptre, viser amerikanske etterretningsrapporter.

Et amerikansk helikopter i Irak
Foto: MAHMOUD RAOUF MAHMOUD / REUTERS

Sju amerikanske helkoptre har blitt skutt ned i Irak siden 20. januar. Det er flere enn i hele 2006.

Nå skriver The New York Times at de irakiske opprørsgruppene har en strategisk plan som går ut på å angripe det amerikanske flyvåpenet.

Regner med flere angrep

Avisen har fått tilgang til amerikanske etterretningsrapporter, der det heter at dokumentene som er funnet hos opprørerne i Irak opprinnelig stammer fra terrornettverket Al Qaida.

Ifølge amerikanske etterretning kartlegger opprørerne helikopterflygninger ved de amerikanske basene. Den siste tiden er det bruk mer avanserte våpen, som bakke til luft-raketter, i tillegg til maskingevær og granater i angrepene mot helikopterne.

Siden Bush-administrasjonen nå er i gang med å sende flere soldater til landet, regner amerikansk etterretning med at det vil bli enda flere angrep i tiden fremover.

Helikopterne er viktige i transporten av soldater og utstyr i Irak, og opprørernes strategi kan bli et alvorlig problem for de amerikanske styrkene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt