Vil skremme vekk russiske ubåter med «homopropaganda»

«Den syngende sjømannen» er et alternativ forsvarssystem fra fredsgruppen Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, som er skapt for å avskrekke russiske ubåter fra å ta seg inn i svensk farvann.

«Den syngende sjømannen»

«Den syngende sjømannen» ønsker russerne velkommen til Homo-Sverige.

Foto: HO / Afp

Operation «The Singing Sailor» består av et blinkende rosa neon-skilt som viser omrisset av en sjømann kledd i kun hvite underbukser og en sjømannslue.

Den halvnakne sjømannen vrikker på hoftene til beskjeden «Velkommen til Sverige - Homo siden 1944» (Sverige avkriminaliserte homofili i 1944. journ.anm)

Det vennlige «forsvarssystemet» sender også ut en morsekode som lyder «This way if you are gay», til passerende ubåter og andre fartøyer i nærheten.

Gjennom tekstplakater i videoen kommer det klart frem at budskapet er rettet mot spesielt russiske ubåter og moderlandets anti-homofile lovgiving. Den russiske loven svekker de homofiles rettsvern og bidrar til mer trakassering av homofile, mener flere menneskerettighetsaktivister.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

«Den syngende sjømannen» heises ned i vannet

Her senkes den «Den syngende sjømannen» ned i vannet i Stockholms skjærgård på koordinatene: 59.312587, 18.735732.

Foto: HO / Afp

Rettet mot Russland

Skilt-stuntet kommer i kjølvannet av jakten på en uidentifisert ubåt i den svenske skjærgården i oktober 2014. Over 200 personer fra det svenske sjøforsvaret, luftforsvaret og heimevernet deltok i leteaksjonen.

Etter en ukelang jakt, fastslo det svenske forsvaret at «en mindre ubåt av ukjent nasjonalitet hadde krenket svensk territorium». Forsvaret kalte hendelsen grov, uaksetabel og alvorlig.

I september ble det også meldt at flere russiske jagerfly hadde krenket svensk luftrom. Avisen Expressen skrev at dette ikke var tilfeldig, men en utspekulert test av svensk beredskap.

Den svenske regjeringen svarte med å bevilge 10,2 milliarder svenske kroner mer til opprustning av det svenske forsvaret i årene som kommer.

«Dette prosjektet er et bidrag til debatten om at vi burde flytte militære ressurser till utvikling og nytenking. Vi vil diskutere en mer effektiv måte enn å bruke vold og aggresjon for å få slutt på konflikter», skriver foreningen på sin hjemmeside.

– Verden trenger ikke mer våpen, skriver Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen.

The Singing Sailor

Det vennlige «forsvarssystemet» sender også ut en morsekode som lyder «This way if you are gay», til passerende ubåter og andre fartøyer i nærheten.

Foto: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

SISTE NYTT

Siste nytt