Vil sikre seg oppskriften på Barack Obamas øl

Det stormer i president Barack Obamas ølglass. En mann fra Texas vil med loven i hånd sikre seg oppskriften på ølet som brygges i Det hvite hus.

Øl Obama

En amerikansk ølbrygger vil sikre seg oppskriften på ølet som brygges i Det hvite hus. Her feirer Barack Obama St. Patricks day tidligere i år.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Med henvisning til den såkalte Freedom of Information Act, offentlighetsloven, etterlyser amerikanske Brody Burks oppskriften på «Honey Ale», president Barack Obamas hemmelige øloppskrift.

Presidenter og øl

Burks skjenker seg en Seidel med øl fra Det hvite hus med honning fra presidentfruens hage, mens han forteller om den lange tradisjonen med presidenter og hjemmebrygget øl.

Brody Burks

Brody Burks etterlyser president Barack Obamas øloppskrift.

Foto: EBU

– Blant andre George Washington og Thomas Jefferson brygget øl, forteller Burks.

Etter denne ølen er det tomt, og nå vil han med loven i hånd skaffe seg oppskriften. Han brygger selv øl i sin egen bakgård.

– Det er på tide at Det hvite hus oppfyller sine forpliktelser overfor landets ølbryggere. Det bør ikke være noe å skjule. Del oppskriften, sier Burks til avisa The Atlantic Wire.

– Hvem ville ikke blitt frustrert?

Det skummende brune har fått en stor rolle i Obamas valgkamp, en taktikk som står i skarp kontrast til Mitt Romneys som ikke rører en dråpe alkohol.

– Vi har ikke på dette tidspunkt noen planer om å avsløre den hemmelige oppskriften, sa Jay Carney ved pressestaben i Det hvite hus.

Men Det hvite hus har gått med på å offentliggjøre oppskriften bare hvis hjemmebryggere samler nok underskrifter til begjæringen. Obama har ti dager på seg til å svare på begjæringen om å utlevere øloppskriften.

– Er det frustrerende å ikke få tak i oppskriften?

– Hvem ville ikke blitt frustrert? I en tidsalder med en så åpen og demokratisk regjering, burde det ikke ta så lang tid å få respons. Det hvite hus liker å snakke om hjemmebrygget, men bare på deres betingelser, sier Burks.

Obama ølbrygging

Obamas ølglade venner har allerede funnet opp et nytt slagord for Obama, «four more beers».

Foto: EBU
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt