Hopp til innhold

Her står tusenvis av biler og båter fra narkotikakartellene

Havnen Algeciras er Spanias nest største. Hit kommer et stort antall ferger og fraktskip, men også enorme mengder narkotika. Politi og tollvesen forsøker nå å stanse smuglingen ved å ta beslag i kartellenes biler og båter.

SPAIN-JUSTICE-CRIME-DRUGS

KARTELLENES BILER: 3500 biler og 1000 båter står samlet på denne parkeringsplassen nær Algeciras i Sør-Spania.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP

Ferrarier, Mercedeser og Audier.

Alle er de samlet her på en gedigen parkeringsplass i San Roque nær Algeciras helt sør i Spania, på grensen til Gibraltar.

Men trusler fra kartellene og uenighet med myndighetene i Andalucia, gjør nå at eieren av parkeringsplassen nå nekter å ta imot flere kjøretøy.

For øyeblikket står det 3.500 biler og 1.000 båter på plassen.

De er tatt fra personer tilknyttet de mange kartellene som driver med narkotikahandel og hvitvasking av penger.

SPAIN-JUSTICE-CRIME-DRUGS

DYRE BILER: En av de beslaglagte bilene, en Ferrari.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP
SPAIN-JUSTICE-CRIME-DRUGS

BESLAGLAGTE BÅTER: Også rundt 1000 båter er plassert på den store parkeringsplassen.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP

Gjorde enormt kokainbeslag

Det har vært flere store beslag av narkotika i Algecirashavnen, og så sent som i slutten av april ble det største beslaget av kokain som noensinne er gjort i en europeisk havn, gjort nettopp her.

Ni tonn kokain pakket i banankasser er sjelden kost. Kassene var fraktet fra havnen i Turbo i Colombia og endte hos spanske tollere og politi. Kokainet hadde en gateverdi på milliarder av kroner.

SPAIN-DRUGS/

REKORDBESLAG: I 1080 banankasser fant politi og tollvesen til sammen 9 tonn kokain. Det er det største narkotikabeslaget noensinne gjort i en container i Europa.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Dette er ikke bare et narkotikabeslag. Vi snakker om den største mengden kokain i en container som noen gang er tatt i Europa, sa den spanske innenriksministeren Juan Ignacio Zoido på en pressekonferanse etter beslaget.

I ettertid viste det seg at spansk politi hadde overvåket transporten og lot den slippe inn til havnen, før de slo til. Etter aksjonen ble seks personer arrestert.

Vil knuse narkotikabandene

Spansk politi har sett seg lei på økningen i vold og narkotikatrafikk og har satt inn store ressurser. De ber også om 300 flere tjenestemenn for å knuse kartellene.

Nylig ble en gruppe tjenestemenn fra den paramilitære politistyrken Guardia Civil angrepet av en gjeng med balltre og knuste flasker.

Og i midten av mai ble en ni år gammel gutt drept av en båt som ble kjørt av en dømt narkotikasmugler. Dette er en av flere hendelser som har satt sinnene i kok både hos lokalbefolkningen og hos myndighetene.

Ifølge lokale medier skal den omkomne gutten være sønnen til en annen mann med kriminell fortid og det er frykt for at dette vil føre til hevnaksjoner i kriminelle miljøer.

Mens politiet og myndigheten kjemper en viktig, men tilsynelatende håpløs kamp for å stanse narkotikatrafikken, står et stort antall kjøretøy og båter parkert.

Målet er at det skal skape problemer for narkotikakartellene.

SPAIN-JUSTICE-CRIME-DRUGS

LANDET: Også et fly har politiet tatt beslag i. Nå står det parkert på plassen like nord for Gibraltar.

Foto: JORGE GUERRERO / AFP
  • Se også:
    Narkokartellene holder Mexico i et jerngrep. I verdens største narkotikaindustri brukes brutale metoder i jakten på makt og penger. Hver dag drepes 80 mennesker i denne narkokrigen. 
Det er lenge siden mexicanske myndigheter mistet kontrollen i eget land. Nå prøver de å gjenvinne den.

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump i retten i bedragerisak: - Heksejakt

– Dette er den største heksejakta nokon gong, sa tidlegare president i USA, Donald Trump då han møtte i retten i New York i dag. Retten skal behandle eit sivilt søksmål om bedrageri.