NRK Meny
Normal

Vil kalle byen Putin

MOSKVA (NRK): President Vladimir Putin kan få en by oppkalt etter seg. Mange av innbyggerne i Krasnokamsk håper det kan gjøre at byen får skikk på vannforsyningene.

Russlands president Vladimir Putin

PUTINGRAD?: President Vladimir Putin kan få en by oppkalt etter seg, blant annet fordi innbyggerne håper det vil gi dem rent vann.

Foto: POOL / Reuters

Det kan være duket for et navneskifte i den russiske byen Krasnokamsk, og det er presidenten selv den kan bli oppkalt etter.

På nettsiden til det som kalles «Det russiske samfunnsinitiativ» foreslår flere av Krasnokamsks innbyggere at byen skifter navn til Putin. Befolkningen i byen med drøyt 50.000 innbyggere, har håp om at navnet Putin kan skape større oppmerksomhet om hjemstedet.

Ønsker å gjøre byen kjent

Ifølge initiativtakerne er det flere gode grunner til at byen bør kalles opp etter landets president.

For det første mener de at dette vil være en gest til en mann som har gjort mye for Russland og deres egen by. I tillegg håper innbyggerne bak forslaget at et navneskifte vil gjøre byen kjent på en helt annen måte enn det som er tilfelle nå.

Og ikke minst; håpet er at dersom byen heter Putin, vil det kunne løse flere av problemene byen sliter med i dag, blant annet tilgangen på rent vann.

«Gi Putin rent vann»

I 2010 var byen i en lengre periode helt uten vann, og selv om det nå er bygget en ny vannledning, så er den ennå ikke tatt i bruk.

Nå mener initiativtakerne at det vil bli umulig for russiske myndigheter å stå imot et krav som «Gi Putin rent vann», og at et navneskifte dermed raskt vil løse byens vannproblem.

Men først må initiativtakerne samle 3500 underskrifter til støtte for sitt forslag, og så må byens folkevalgte ta stilling til navneskiftet.

Putinavenuen

PUTINGATE: Putin-avenyen i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj

Foto: Geert Groot Koerkamp

Har gater oppkalt etter seg

For noen uker siden foreslo en muslimsk gruppe i Moskva at en ny moske i den russiske hovedstaden burde oppkalles etter Putin. Myndighetene i Moskva har tidligere vært negative til å bygge nye moskeer i byen, og forslaget var trolig ment å vise at byens store muslimske befolkning er lojale overfor makthaverne.

Putin har selv gjennom sine talsmenn sagt at han ikke ønsker denne type personoppmerksomhet, men det finnes allerede enkelte gater som har fått hans navn. Mest kjent er den store Putin-avenyen i den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt