NRK Meny
Normal

Vil innstille krigen for Betancourt

Colombias president sier han vil innstille militæoperasjoner mot FARC-geriljaen, slik at kidnappede og syke Ingrid Betancourt kan få medisinsk hjelp.

Ingrid Betancourt
Foto: HO / AFP

Det skal være i den sørøstlige delen av landet at Colombias president Alvaro Uribe går med på å innstille operasjoner.

NETT-TV: NRK møtte Ingrid Betancourts mor

- Så snart de riktige personene er informert av den humanitære utsendingen om hvilket område det vil bli tillatt at de ferdes, så vil vi innstille militæroperasjonene der, sa Uribe til reportere etter å ha snakket med Frankrikes president Nicholas Sarkozy på telefon.

Kommentar: Ingrid Betancourts avsløring

Sarkozy: - Sett henne fri

I Paris tidligere i dag ble Manuel Marulanda, lederen for FARC, oppfordret av Sarkozy om å sette fri Betancourt - som nå har vært fanget i over seks år.

Ifølge Sarkozy står den 46 år gamle franskcolombianske Betancourt i fare for å dø når som helst.

– De siste opplysningene som har nådd oss om Ingrid Betancourt, er dypt foruroligende. Ingrid står i fare for å dø i løpet av kort tid. Hun har ikke lenger styrken til å holde ut det vedvarende fangenskapet, sa Sarkozy.

Bekymringen for hennes helse har økt etter rapporter om at FARC førte Betancourt til et behandlingssted sent i februar. Disse rapportene fikk de franske myndighetene til å fly et medisinsk team over Atlanterhavet, for å stå klare i tilfelle geriljaen ville løslate gisselset.

Det er antatt at hun er svært syk og at hun lider både av hepatitt B og en hudsykdom forårsaket av insektbitt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt