Vil ikke la turister drikke alkohol eller bruke bikini

Islamistpartiene som vant første runde av valget i Egypt vil få fart på turismen igjen, så lenge turistene ikke får drikke alkohol, bruke bikini eller bade sammen med det motsatte kjønn.

Sharm el-Sheik

Ferieparadiset Sharm el-Sheik kan få forbud mot alkohol, bikinier og ugifte par dersom islamistpartiene får det som de vil.

Foto: STR / Ap

Feriesteder som Sharm el-Sheik, Hurghada og Luxor trakk flere millioner turister årlig frem til demonstrasjonene startet i Egypt i januar. Siden har turistindustrien i landet ligget brakk.

Nå er den egyptiske økonomien dårligere stilt enn på lenge, og landets politikere vil ha turistene tilbake.

Men de islamistiske partiene som fikk 65 prosent av stemmene i første valgrunde vil ha noen regelendringer før turistene får slippe til, skriver nyhetsbyrået AP.

Les: Disse partiene velger de mellom

– Turister trenger ikke å drikke alkohol når de kommer til Egypt, de har mer enn nok av det der de kommer fra, sier kandidaten Azza al-Jarf fra Det muslimske brorskapet.

Jarf talte til en jublende folkemengde ved pyramidene i Giza, der temaet var å blåse liv i turismen igjen.

– Turistene kommer for å se oldtidsminner, ikke for å drikke alkohol, sa Jarf.

Les også: Generaler og politikere krangler om makta i Egypt
Les også: Skjebnetid for Tahrir-bevegelsen

Egyptisk skoleklasse på besøk ved Sfinksen

En egyptisk skoleklasse på besøk ved Sfinksen i november. Antall turister har falt med 40 prosent.

Foto: Amr Nabil / Ap

Vil ha egne strender for menn og kvinner

Det muslimske brorskapet og de ultrakonservative salafistene fikk over 60 prosent av stemmene i første valgomgang i starten av desember, og salafistene er spesielt bestemte på å innføre strenge lover i Egypt.

Begge har varslet at turisme og bikinier ikke hører hjemme på Egypts strender, og den innflytelsesrike presten Yasser Bourhami tar til orde for «halal-turisme».

– Et femstjerners hotell uten alkohol, en strand for kvinner som er atskilt fra mennenes strand i en bukt der begge sider kan nyte en ferie uten synd. Turistene trenger ikke å svømme i bikinier og skade ungdommen vår, sier Bourhami.

Tarek Shalaan, et høytstående medlem i salafistpartiet Al-Nour, mener det også bør være ulovlig for menn og kvinner å dele hotellrom med mindre de er gift.

Hjemløse barn ved Giza i Egypt

Mens politikerne krangler om makta i Egypt, er økonomien verre enn på lenge. Her leker to hjemløse barn ved Giza utenfor Kairo.

Foto: MOHAMMED ABED / Afp

– Fremmer nakenhet og prostitusjon

En annen kandidat, Ahmed el-Khouli, mener at turistene vil respektere egyptiske tradisjoner, og lover en kraftig økning i antall besøkende.

Han beskylder samtidig de sekulære partiene for å fremme nakenhet og prostitusjon for å tjene penger.

Alle er imidlertid enige om at turistindustrien må komme seg på beina igjen så fort som mulig.

Søndag slet den midlertidige statsministeren Kamal el-Ganzouri med å holde tårene tilbake da han orienterte om landets økonomi.

– Den er verre enn noen kan forestille seg, sa han.

Turisme står for rundt ti prosent av Egypts brutto nasjonalprodukt, og er levebrødet til rundt tre millioner av landets 85 millioner innbyggere.

Les: Advarer mot reiser til byer i Egypt

SISTE NYTT

Siste nytt