Vil ha kronerulling for Moland

Advokat Morten Furuholmen vil ha kronerulling for å skaffe drapsdømte Tjostolv Moland norsk psykiater. Norske myndigheter vil ikke sende medisinsk hjelp.

Morten Furuholmen og Tjostolv Moland

Morten Furuholmen appellerer til det norske folk om kronerulling for legehjelp til Tjostolv Moland. Moland var tydelig syk under rettssaken tidligere denne uken.

Foto: Tore Meek / Scanpix

- Jeg vurderer det dithen at han har behov for assistanse. Hvis UD ikke vil bidra, vurderer jeg å gå ut med en appell til det norske folk om å reise penger slika t vi får sendt en psykiater som kan påse at han får en riktig og grundig behandling der nede, sier Furuholmen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tjostolv Moland ble torsdag brakt til sentralsykehuset i Kisangani.

Tjostolv Moland ble torsdag brakt til sentralsykehuset i Kisangani.

Foto: Tore Meek / Scanpix

Furuholmen mener Tjostolv Moland har behov for å snakke med en norsk psykiater i forbindelse med de psykiske problemene han nå har.

Moland er nå innlagt på sykehuset i Kisangani, men Furuholmen mener den behandlingen han får der ikke er god nok.

- De oppnevnte legene som vurderte ham på kort varsel, kjørte ham tilbake i psykotisk tilstand til fengselet og slapp han inn der, sier Furholmen.

Hadde det ikke vært for meg og UDs Fred Rasmussen, hadde han blitt værende i den tilstanden med fare for eget liv

Advokat Morten Furuholmen om manglende behandlingstilbud til Moland.

- Kongoleserne ønsker ikke ha en psykisk ustabil mann på sitt allerede sprengte sykehus, sier Furuholmen.


Utenriksdepartementet sier at de ikke kan sende nedover norsk legehjelp da det er kongolesiske myndigheter som har ansvaret for helsetilbudet til innsatte ifengslene.

- Jeg vil appellere til det norske folk og opprette en egen konto for midler til å hyre en psykiater som er villig til å dra ned å bistå Moland, sier Furuholmen.

Ny dose medisiner

UDs representant i Kisangani, Fred Rasmussen, sier til NTB at Moland har fått en ny dose sterke medisiner etter å ha hatt en urolig natt.

- Han har vært neddopet, men var svært urolig i natt, og har
derfor fått en ny dose medisiner, sier Rasmussen.

Sykehuset vil ikke si noe som helst om den norske pasienten. All informasjon om Moland skal skrives ned i en rapport som vil bli overlevert retten førstkommende torsdag. Fram til da vil sykehuset hemmeligholde alle opplysninger.


SISTE NYTT

Siste nytt