Vil ha kontakt med ekskjæresten

Politet prøver å få kontakt med ekskjæresten til den norske kvinnen som ble funnet drept i Budapest søndag.

Ungdomsherberget City Guesthouse Flora

Den norske 21-åringen ble funnet død av ansatte ved ungdomsherberget City Hostel Flora i Budapest søndag.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Kristian Aanensen i Budapest

Venner av den drepte forteller til flere medier at 21-åringen hadde et forhold til en medstudent.

– Ifølge politiet kan han ha vært den siste som har sett den drepte kvinnen i live, sier NRKs reporter Kristian Aanensen på telefon fra Budapest.

Den norske kvinnen ble funnet død på ungdomsherberget City Hostel Flora i Budapest søndag.

Herberget ligger i sentrum av byen i en smal, rolig gate. Utenfor den anonyme inngangen er det blitt hengt opp et stort, svart sørgeflagg. På fortauet på den andre siden av gaten står enkle telys.

– Vi fikk ikke komme inn på herberget og de ansatte ønsket ikke å uttale seg, men var tydelig preget av det som hadde skjedd. De henviste bare til politiet og universitetet, forteller Aanensen.

Skrev Facebook-melding

Ifølge Dagbladet la ekskjæresten, en kinesisk mann i 20-årene, ut en melding på sin Facebook-side klokken 04.09, der han blant annet skrev at han ikke ønsket å skade henne.

Ifølge VG Nett skal politiets etterforskere ha fått opplysninger om at den norske studenten skulle møte ekskjæresten for å gå på et ABBA-show sammen lørdag kveld.

Veterinærstudenter

21-åringen skal ha startet på forberedende kurs til veterinærstudiet i forrige semester, ifølge VG Nett.

Der skal hun ha blitt kjent med mannen som politiet nå ønsker å komme i kontakt med. Men forholdet skal ha tatt slutt før dette skoleåret begynte.

Politiet har startet drapsetterforskning på grunn av funn på stedet. Ifølge ungarske medier mener politiet å tro at kvinnen hadde vært død i omtrent et døgn da hun ble funnet inne på ungdomsherberget.

Bekrefter dødsfall

Utenriksdepartementet fikk mandag kveld bekreftet at det var en norsk kvinne som søndag ble funnet død i Budapest.

– Vi kan bekrefte at en 21 år gammel norsk kvinne ble funnet død i Budapest søndag, og at lokalt politi nå håndterer saken, sa pressevakt Marte Lerberg Kopstad i UD til NRK.

Mandag morgen kan ikke politiet i Ungarn komme med noen nye opplysninger i saken.

– Med hensyn til pårørende har vi ikke lov til å gi ut flere opplysninger i saken. Dette reguleres av det ungarske lovverket, men det kan sannsynligvis komme mer informasjon i løpet av dagen, sier talsmann Endre Kormos i Budapest-politiet til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt