NRK Meny
Normal

Vil drepe Hamas-lederen

Israel vil likvidere Hamas´ politiske leder Khaled Meshaal "ved første anledning".

Israelsk tanks på grensen mot Gaza i går

Israelsk tanks på grensen mot Gaza i går.

Foto: TSAFRIR ABAYOV / AP

Advarselen kommer fra et medlem i det israelske sikkerhetskabinettet.

Minister for offentlig sikkerhet, Avi Dichter, kom med trusselen på den militære radioen:

- Han er mer enn et legitimt mål og jeg er overbevist om at vi vil kvitte oss med ham ved første anledning - til tross for at oppgaven er vanskelig, sa ministeren.

Slapp unna

Khaled Meshaal

Khaled Meshaal, som lever i eksil i Syria, har unnsluppet israelske drapsforsøk tidligere.

Foto: KHALED FAZAA / AFP

Meshaal lever i dag i eksil i Damaskus i Syria.

Han unnslapp et drapsforsøk i Amman i 1997, da to agenter fra den israelske sikkerhetstjenesten Mossad forsøkte å forgifte ham.

Imidlertid grep den daværende kongen i Jordan, Hussein, inn. Med trussel om å bryte freden med Israel sikret han at Meshaal fikk motgiften fra Mossad.

To år senere ble imidlertid Meshaal kastet ut av Jordan med begrunnelsen at han var en trussel for sikkerheten i landet.

- Statsministeren kan bli mål

Den israelske sikkerhetsministeren avviser heller ikke at statsministeren til Hamas, Ismail Haniya, kan bli forsøkt drept.

- Dersom han er blant dem som gir ordre om å angripe vil han bli et legitimt mål, sier Dichter.

Haniya unnslapp et israelsk angrep i Gaza i 2004 som drepte bevegelsens rullstol-lenkede, spirituelle leder, Sheikh Ahmed Yassin.

Flyangrep

De israelske flyangrepene mot Gaza fortsetter stadig, og i går kveld var en Hamas-politiker målet. Han ble ikke drept i angrepet , men det ble åtte andre palestinere.

I dag skal flere palestinere skal ha blitt drept da en bil nord på Gazastripen ble angrepet. Og i natt ble én person drept da flyene bombet en fabrikk i Gaza by.

I følge israelerne ble fabrikken brukt av Hamas til å produsere Qassam-raketter. Disse blir brukt i angrep mot israelske grensebyer.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt