Vil dømme seriedrapsmann til døden

En amerikansk jury mener Lonnie Franklin, også kjent som «The Grim Sleeper», må dømmes til døden for ti drap i Los Angeles.

Lonnie Franklin

Lonnie Franklin i retten i Los Angeles.

Foto: Nick Ut / Ap

Franklin (63) er funnet skyldig i ti tilfeller av overlagt drap mellom 1985 og 2007. Alle ofrene var afroamerikanske kvinner, og den yngste var en 14 år gammel jente.

Alle ble skutt eller kvalt, og likene ble gjemt i smug og søppeldunker.

Flere pårørende gråt i rettssalen da juryen leste opp sin avgjørelse, skriver AP.

– Vi fikk det vi kom for, en rettferdig dom. Jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette, sier Porter Alexander, som er faren til drapsofferet Alicia Alexander (18).

Lonnie Franklin

Bilder av drapsofrene ble vist frem i retten.

Foto: Mark Boster / Ap

Franklin, som jobbet som søppeltømmer og garasjevakt for politiet i Los Angeles, er funnet skyldig i hele sju drap fra 1985 til 1988.

Deretter tok det 14 år før neste drap, noe som ga Franklin tilnavnet «The Grim Sleeper».

Avslørt på pizzarestaurant

Han havnet først i politiets søkelys etter det siste drapet i 2007, da en spesialgruppe begynte å granske tidligere uløste saker der det forelå DNA-spor som kunne knyttes til Franklins sønn.

En etterforsker som utga seg for å være ryddegutt på en pizzarestaurant klarte å samle inn bestikk og skorper fra Franklin mens han deltok på en bursdagsfeiring. DNA-prøvene derfra knyttet ham til drapene.

Bak garasjeveggen hans fant politet bilder av flere ofre. En av kvinnene som var avbildet, Enietra Washington, var fortsatt i live.

Hun ble skutt i brystet, voldtatt og forlatt i veikanten. Nesten 30 år senere pekte hun ut Franklin som gjerningsmannen i retten.

Huset til Lonnie Franklin

Politiet fant bilder av flere ofre hjemme hos Lonnie Franklin.

Foto: Adam Lau / Ap

Kan stå bak flere drap

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at Franklin står bak ytterligere fire drap, men valgte å ikke ta dem med i tiltalen fordi det kunne forsinke rettergangen.

Det har allerede tatt seks år å få stilt ham for retten.

Ifølge AP er det lite sannsynlig at Franklin blir henrettet. I California sitter nærmere 750 personer i fengsel med dødsdommer, men det er over ti år siden siste henrettelse.

Siden 1978 har delstaten henrettet 13 personer.

Franklins forsvarere mener det fortsatt kan sås tvil om DNA-bevisene, og varsler at dommen vil bli anket.

Den formelle domsavsigelsen er ventet 10. august.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt