Australsk milliardær vil bygge Titanic II

Clive Palmer lover at historien ikke vil gjenta seg.

Titanic

Titanic var et dampskip som ble bygget av White Star Line. I disse dager er det hundre år siden det stevnet ut på sin jomfrureise. Nå skal den australske millardæren Clive Palmer bygge Titanic II.

Foto: AP Photo / Scanpix

Innen slutten av år 2016 kan man hive seg på en jomfrutur med Titanic II. Mangemillardæren Clive Palmer har engasjert et kinesisk selskap som i vinter skal starte byggingen av en moderne utgave av passasjerskipet, skriver BBC.

Clive Palmer

Clive Palmer er rik på gruvevirksomhet. Nå vil han bygge skip.

Foto: TERTIUS PICKARD / Afp

Skipet skal se akkurat lik ut som opprinnelige Titanic, det største luksusskipet i sin tid, som traff et isfjell og sank på sin jomfrutur fra Southampton til New York.

– Skipet blir akkurat like luksuriøst som det originale Titanic, både i design og konstruksjon, sier Palmer på en pressekonferanse.

Skipet blir bygget utifra de samme plantegningene, og innredningen skal være prikk lik. Skipet vil bli drevet av diesel istedenfor kull, men fire skorsteiner skal brukes som dekor på båten.

– Passasjerene skal få oppleve den samme luksusen om bord som i 1912. Men skipet vil selvfølgelig ha dagens teknologi, og det nyeste innen navigasjons-og sikkerhetssystemer, sier Palmer.

– Det skal ikke synke

Den 15. april i år var det hundre år siden Titanic sank. Den moderne utgaven av skipet får omtrent samme dimensjoner som forgjengeren: 269 meter langt og 28 meter bredt. Palmer sier at jomfruturen vil gå bedre denne gangen enn for 100 år siden.

Palmer har undertegnet en avtale med statseide kinesiske CSC Jinling. Sammen med sitt eget selskap Blue Star Line skal de to selskapene utforme Titanic II.

– Skipet kommer til å være designet slik at det ikke kan synke, sier Palmer.

Palmer kan likevel ikke si seg hundre prosent sikker på at skipet ikke kan forlise.

– Hvis man er overtroisk, kan man jo si at man aldri vet hva som kan skje, sier Palmer.

Det er foreløpig ukjent hvor mye skipet kommer til å koste, og Palmer vil ikke uttale seg om det.

– Vi tror det vil være en stor prestasjon, men også en stor hyllest til de menneskene som laget Titanic, for det var absolutt deres hensikt at deres arbeid og deres ferdigheter skulle bringes videre, sier Palmer.

Les også: Hvor store skip kan man bygge?

Les også: Tror det fortsatt finnes levninger i Titanic
Les også: Titanic ble hans livs mareritt

SISTE NYTT

Siste nytt

Fortsatt stor fare for regjeringskrise i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det nå skal forhandles om prisfastsetning på nye utleieleiligheter. Ikke nok, sier Vänsterpartiets leder, som sier partiet kommer til å stemme mot regjeringen i Riksdagen mandag.