Vil bli president i USA – klarte ikke nevne en annen utenlandsk leder

Det er ikke bare Donald Trump og Hillary Clinton som ønsker å bli USAs neste president. Gary Johnson fra Det libertarianske partiet ligger langt bak på meningsmålingene, og tabbet seg ut nok en gang på TV.

 Gary Johnson

Gary Johnson stiller som presidentkandidat for Det libertarianske partiet, og kan få rundt 10 prosent av stemmene.

Foto: John Raoux / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Det var under et folkemøte-intervju med MSNBC at Johnson fikk det vanskelige spørsmålet: «Hvem er din favoritt blant utenlandske ledere, hvem ser du mest opp til?»

Johnson var helt ute av stand til å svare og valgte å henvise til en av sine tidligere flauser.

«Aleppo-øyeblikk»

– Jeg tror jeg har et Aleppo-øyeblikk, svarte han og henviste til kommentaren som kanskje gjorde han mest kjent utenfor USA.

Laster Twitter-innhold

Under et intervju i forrige måned, også da med MSNBC, ble han spurt om hvordan han vil løse krisen i Aleppo. Og til alles undring svarte han bare:

– Hva er Aleppo?

Under nattens folkemøte hadde han heldigvis med seg sin visepresidentkandidat, tidligere guvernør i Massachusetts William Weld, som klarte å komme opp med flere forslag.

– Du kan velge fritt i hele verden, hvilken som helst leder? Gjentok programlederen uten at Johnson klarte å svare.

Johnson fortsatt å nøle, før han klarte å svare: «Han tidligere presidenten i Mexico.»

– Hvem av de? Spurte programleder

Og det var da Weld sufflerte sin sjef med navnet «Mr. Fox».

Vicente Fox har den siste tiden vært veldig kritisk til Donald Trump og var blant de største kritikerne til sin egen president Enrique Pena Nieto da han tok imot Trump som en statsleder i forrige måned.

Kan få 10 prosent

De siste meningsmålingene på landsbasis viser at Johnson ligger an til å få i underkant av 10 prosent av stemmene mens De grønnes-kandidat Jill Stein kan få i underkant av 5 prosent.

Og det er få som tror at deres stemmer vil avgjøre presidentvalget i november, selv om de stjeler viktige stemmer i vippestatene.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt