NRK Meny
Normal

Vil beholde økonomiske sanksjoner

Partiet til Burmas demokratileder Aung San Suu Kyi ønsker at de internasjonale sanksjonene mot landet opprettholdes.

Tin Oo og Suu Kyi

Sanksjonene mot Burma, som Norge har vært en pådriver for, må vurderes helt på nytt, sa Aung San Suu Kyi etter at hun slapp ut av husarrest i november 2010. Her avbildet sammen med nestleder i partiet, Tin Oo.

Foto: Khin Maung Win / Ap

– Vi har funnet ut at sanksjonene bare har følger for lederne i regimet og deres forretningsforbindelser og ikke rammer flertallet av befolkningen, sa nestleder i Den nasjonale demokratiligaen (NLD), Tin Oo, til nyhetsbyrået Reuters på mandag.

Talsmann for Aung San Suu Kyis parti, NLD, forteller at partiet har gjennomført en undersøkelse av virkningene av embargoen og vil anbefale at sanksjonene beholdes.

Politiske analytikere forventet etter løslatelsen av Suu Kyi i fjor høst, at fredprisvinneren ville gå i dialog med de vestlige landene om å få slutt på sanksjonene mot Burma.

– Om folket i Burma vil ha en slutt på sanksjonene, så vil jeg vurdere dette, sa Suu Kyi på en pressekonferanse etter at hun slapp fri fra husarresten i november 2010.

Les: Vil ha dialog om Burma-sanksjonar

Nå ser det imidlertidig ut som om denne vurderingen er gjort og avgjørelsen tatt om hvorvidt de økonomiske sanksjoner mot Burma er et fungerende virkemiddel mot militær regimet som styrer landet.

Tin Oo har varslet at en detaljert rapport fra undersøkelsen blir lagt fram tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt