NRK Meny
Normal

Air France-ulykken: Et skritt nærmere å finne ferdsskrivere

Søkere fant onsdag flydelen som inneholder ferdsskriveren til Air France-flyet som styrtet utenfor Brasil 1. juni 2009.

Air France-funn

Ubåten Remora 6000 tok dette bildet 26. april 2011 i søket etter 'sorte' bokser i Air France-flyet. Bildet viser undersiden av beholderen til ferdsskriveren, men den inneholder ikke de viktige dataene.

Foto: johann peschel / Afp

En intakt beholder som har inneholdt ferdsskriveren er nå funnet i Air France-vraket.

Søker etter ferdsskriverne

Men beholderen inneholder ikke minne-enheten med data som kan gi avgjørende ledetråder i flykrasjet, skriver Reuters.

Flere vrakdeler har blitt funnet de siste dagene på et 10.000 kvadratkilometers område på havdypet. Funnene reiser nå håp om at flyets to ferdsskrivere kan være innen rekkevidde.

– Kan være i god stand

Under det første dykket hvor de brukte den fjernstyrte ubåten «Remora 6000» ble beholderen funnet etter et tolv timer langt søk.

Det franske etterforsknings- og analysebyrået BEA sier i en uttalelse onsdag at beholderen ble funnet dagen etter at franske bergingsmannskaper begynte å søke etter flere omkomne. BEA sier at de tror ferdsskriveren kan være i god stand.

– Informasjonen er veldig godt beskyttet. Ferdsskriveren kan være i stand til å leses, til tross for separasjonen fra kabinettet, sier en talsperson for BEA til Reuters.

Viktige funn den siste måneden

Etterforskerne opplyste om at de hadde funnet de viktigste og største vrakdelene av Air France-flyet i begynnelsen av april i år.

Air France-flyet forsvant i en storm midt mellom Brasil og Senegal 1. juni 2009 da det var på vei fra Rio de Janeiro til Paris. Flyet styrtet i Atlanterhavet og drepte 228 passasjerer og mannskaper om bord.

Kort tid etterpå ble det funnet vrakrester og levninger av noen av passasjerene i det flytende i vannet, men de fleste av de omkomne er fortsatt savnet.

Å finne ferdsskriverne er avgjørende for å fastslå årsaken til Air France-ulykken. Foreløpig tror man den mest sannsynlige årsaken til ulykken er ising på sensorene som måler hastigheten på flyet.

Ferdsskriver Air france

En rekke vrakdeler fra Air France-flyet, fotografert av ubåten Remora 6000.

Foto: HO / Reuters
Air France flight 447

Det er fra før funnet rester etter flight 447 som styrtet i Atlanterhavet.

Foto: AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt