NRK Meny
Normal

Viktig støtte til Hillary

I USA gir den innflytelsesrike avisen The New York Times nå sin støtte til Hillary Clinton foran Kongressvalget 7. november.

Hillary Clinton får støtte fra New York Times
Foto: CHARLES DHARAPAK / AP

Støtteerklæringen kan også få betydning for Clinton i kampen om å bli nominert som det demokratiske partiets presidentkandidat foran valget i 2008.

Hillary Clinton har vært en utmerket senator for staten New York, og hun bør velges til en ny periode i Kongressen, skriver avisa på lederplass.

Det understrekes at Clinton har arbeidet hardt, og at hun hele tiden har hatt nær kontakt med sine velgere. Senatoren har engasjert seg i en rekke saker som har vært viktige både for delstaten og for landet som helhet, heter det.

Hillary Clintons evne til å kunne samarbeide også med republikanerne har vært en hyggelig overraskelse, mener lederskribenten.

Ifølge avisa er det ingen hemmelighet at Clinton ønsker å bli det demokratiske partiets presidentkandidat foran valget i 2008. Hvis hun lykkes, betyr det at newyorkerne vil miste sin senator etter bare to år inn i den nye perioden, men det ser ikke ut til å bekymre velgerne, heter det.

I tiden som kommer er det avgjørende at Hillary Clinton presenterer en fremtidsvisjon for USA. Dette landet trenger desperat inspirasjon og virkelig ledelse, mener The New York Times.

Dette er en av USAs mest innflytelsesrike aviser, og den entusiastiske støtten kan bli svært viktig i Hillary Clintons kamp for å bli det demokratiske partiets neste presidentkandidat.

Men hennes kritikere peker på at hun er en politiker som i stor grad splitter den amerikanske velgermassen, og mange oppfatter henne som altfor liberal.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt