Video: Her starter angrepet på Orly-flyplassen

En overvåkingsvideo fra Orly-flyplassen i Paris viser angrepet på en kvinnelig soldat som utløste full terroralarm lørdag.

Ny overvåkningsvideo viser øyeblikket hvor en soldat blir overfalt på Orly-flyplassen.

VIDEO: Gjerningsmannen forsøkte å ta automatvåpenet fra soldaten. (Foto: AP)

Gjerningsmannen, som het Ziyed Ben Belgacem, forsøkte å ta automatgeværet fra en av soldatene som patruljerte flyplassen lørdag morgen.

Ifølge statsadvokat François Molins holdt han en revolver mot soldatens hode og brukte henne som skjold før han klarte å ta fra henne våpenet.

Overvåkingsvideoen viser at Belgacem kaster fra seg en handlepose før han tar tak i soldaten bakfra mens en annen soldat går rett foran.

Til å begynne med er det nesten ingen som reagerer. En person ruller kofferten sin forbi, og den andre soldaten fortsetter patruljeringen.

Så begynner folk å legge merke til basketaket, og løper i motsatt retning. Politiet mener Belgacem hadde planer om å bruke automatvåpenet til å skyte folk på flyplassen, men han ble skutt og drept før han rakk å avfyre noen skudd.

Han hadde også med seg en beholder med bensin og en utgave av Koranen i en ryggsekk. Revolveren hadde han brukt til å skyte mot politiet under en trafikkontroll nord Paris tidligere på dagen, og til å sikte på bargjester.

Ifølge myndighetene hadde 39-åringen et omfattende rulleblad med narkotikaforbrytelser og ran. Obduksjonen viste spor av kokain og cannabis, og en promille på det dobbelte av det som er tillatt for å kjøre bil i Frankrike.

3000 personer ble evakuert fra flyplassen, som er den nest største i Paris. All flytrafikk ble stanset i flere timer, og satt i gang igjen i 15-tiden.

Orly

Skyteepisoden utløste full terroralarm i Paris.

Foto: Benjamin Cremel / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt