Verste kamphandlinger siden krigen i 2014

Israelske myndigheter opplyser at landet gjennomfører omfattende luftangrep mot Gaza-stripen etter over 300 rakettangrep fra Det palestinske området. Kampene er de hardeste siden krigen i 2014.

Israel angriper Gaza-stripen etter flere rakett angrep fra Gaza.

Israel angriper Gaza-stripen etter flere rakett angrep fra Gaza.

Minst 13 israelere er såret i angrepene mot Israel, som ser ut til å være hevnangrep fra palestinsk side. Volden har flammet opp mellom Israel og palestinerne på Gaza, dagen etter at syv militante palestinere og en israelsk soldat ble drept under en israelsk aksjon i Gaza.

En israelsk buss er ifølge det israelske militæret truffet av ild fra Gaza-stripen. Det har vært omfattende skyting av raketter fra Det palestinske området. Israelske medier melder at en 19 år gammel israeler som var i bussen ble kritisk såret i et angrep med en bombekaster fra palestinsk side.

Ifølge flere medier skal det ha vært soldater om bord i bussen.

Ifølge både The Jerusalem Post og Haaretz er det avfyrt over 300 raketter fra Gaza i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Over 70 av rakettene er skutt ned av den israelske rakettforsvaret Iron Dome, mens mange landet i åpne områder. Likefullt ble en rekke bygninger i det sørlige Israel truffet av palestinske raketter i dag.

Angrep på TV-stasjon

Både Hamas og en annen mindre, militant islamistisk gruppe har påberopt seg ansvar for rakettbeskytningen mandag ettermiddag og kveld. Tre personer skal være drept i de israelske angrepene mot den palestinske enklaven.

Det israelske militæret melder at luftangrepene mot Gazastripen blir gjennomført som svar på rakettangrepene fra Hamas.

I kveld gikk israelske fly til angrep på bygningen som huser TV-kanalen til Hamas. Først ble det sluppet skremmebomber for at bygningen skulle bli evakuert, og deretter ble hele bygningen lagt i ruiner.

TV-bildene fra den israelske byen Sderot viser hvordan brannmannskaper rykker ut etter et angrep fra Gazastripen. Bildene, på slutten av denne videoen, viser raketter som blir avfyrt fra Gazastripen. FOTO: AP

TV-bildene fra den israelske byen Sderot viser hvordan brannmannskaper rykker ut etter et angrep fra Gazastripen. Bildene, på slutten av denne videoen, viser raketter som blir avfyrt fra Gazastripen. FOTO: AP

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

Denne israelske bussen skal ha blitt truffet av bombekastere fra palestinsk side. En 19 år gammel israeler skal ha blitt såret.

Foto: MENAHEM KAHANA / AFP
Laster Twitter-innhold

Krigshandlingene er de hardeste siden den 55 dager lange krigen mellom Israel og Hamas sommeren 2014.

Både FN og Egypt prøver i kveld å få til en våpenhvile mellom de krigførende partene. En egyptisk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået Reuters at de har gjort det klart overfor både Israel og palestinerne at det er helt nødvendig å stanse kamphandlingene.

Hemmelig operasjon

Søndag ble sju palestinere inkludert en lokal militær leder drept i en skuddveksling med israelske soldater på Gaza-stripen. En israelsk soldat ble også drept.

Palestinians Israel

Palestinere inspiserer ødeleggelsene etter en skuddveksling med israelske soldater på Gaza-stripen på søndag.

Foto: Adel Hana / AP

I tillegg er sju personer såret i den samme skuddvekslingen, som foregikk øst for Khan Yunis på den sørlige Gazastripen.

Ifølge palestinske vitner skal det så ha blitt skutt fra Israelske tanks, melder BBC.

Ønsker å dempe uroen

Volden skjer selv om både Israel og Hamas den siste tiden har tatt grep for å dempe uroen som har pågått de siste månedene.

I forrige uke åpnet Israel for hjelpesendinger fra Qatar verdt 15 millioner dollar til Gaza, samtidig som det har vært færre demonstrasjoner langs grensa mot Israel. Netanyahu sa forrige uke at dette var en viktig avgjørelse for å unngå en humanitær krise i Palestina.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som søndag var i Paris på hundreårsdagen for avslutningen av første verdenskrig, besluttet å returnere tidligere enn planlagt på grunn av det som skjedde. Netanyahu skal ha sagt til The Jerusalem Post at han mandag kveld vil ha et møte for å diskutere situasjonen i Gaza.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt