NRK Meny
Normal

Verste kampene siden 2011 i Libanon

Flere tusen flykter fra sine hjem øst i Libanon etter blodige sammenstøt mellom den libanesiske hæren og jihadister med tilknytning til Syria.

Mideast Lebanon Syria

En syrisk familie flykter fra hjemmet sitt i byen Arsal mandag morgen. Syriske flyktninger og libanesiske sivile måtte flykte etter sammenstøt i grensebyen øst i Libanon.

Foto: Bilal Hussein / Ap

LEBANON-SECURITY/ARSAL Lebanese army soldier sits atop army vehicle at the entrance of the Sunni Muslim border town of Arsal, in eastern Bekaa Valley, as smoke rises during clashes between Lebanese army soldiers and Islamist militants

Den libanesiske hæren avfyrte flere raketter mot syriske jihadister som har okkupert en politistasjon i byen Arsal øst i Libanon.

Foto: HASSAN ABDALLAH / Reuters

De blodige sammenstøtene skjer etter at den libanesiske hæren gikk inn i byen Arsal for å utdrive de militante islamistene som har okkupert en politistasjon i grensebyen.

Kampene er de blodigste siden borgerkrigen i Syria brøt ut i mars i 2011.

Minst 16 libanesiske soldater og flere titalls militante islamister er drept i sammenstøtene, sier en militærkilde til nyhetsbyrået AFP. Ifølge sikkerhetskilder har mist tre sivile mistet livet i sammenstøtene.

Flykter fra sine hjem

Tykk, svart røyk lå mandag morgen over byen etter at en bensinstasjon ble påtent, og flere hundre innbyggere flyktet i løpet av morgentimene.

Libanon har forsøkt å distansere seg fra konflikten i nabolandet Syria, men opprøret har gradvis forflyttet seg over grensen og skaper uroligheter i landet.

Landet har strekt sine ressurser langt og har den høyeste konsentrasjonen av flyktninger per innbygger. Antall syriske flyktninger i Libanon har passert én million.

Flere soldater savnet

LEBANON-SECURITY/ARSAL Lebanon's army chief General Jean Kahwaji talks during a news conference in Beirut

Hærsjef general Jean Kahwaji under en pressekoferanse i Beirut søndag.

Foto: STRINGER / Reuters

Det syriske utenriksdepartementet uttrykte mandag sin støtte og solidaritet overfor den libanesiske hæren.

Uroen i Øst-Libanon begynte lørdag ettermiddag da soldater anholdt en syrisk mann med tilknytning til den jihadistiske islamistorganisasjonen al-Nusra-fronten (se faktaboks).

Syriske jihadister ble provosert av handlingen og angrep flere libanesiske kontrollposter, og deretter stormet de en politistasjon. To sivile mistet livet i angrepet.

En tredje sivil ble drept av en snikskytter søndag, og flere soldater og politimenn er savnet. General Jean Kahwaji sa søndag at minst 13 soldater er savnet og libanesiske myndigheter mistenker at disse er blitt tatt som gisler.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt