Verste bombeangrepet på tre uker

En amatørfotograf fanget øyeblikket da det verste bombeangrepet rammet Jemens hovedstad Sanaa på tre uker.

Jemen: Verste bombeangrep på tre uker

En Scudrakett treffer en militærbase på Faj Attan-fjellet, ikke langt fra presidentpalasset og ambassadestrøket i Jemens hovedstad.

En svart sky står over byen og hus rister etter at bomben har falt. Folk sier til nyhetsbyrået Reuters at det er det verste de har opplevd på tre uker.

Minst 28 drept

Minst 28 mennesker har mistet livet i dagens bombeangrep, som det har vært flere av i Sanaa i dag.

– Vi var rett ved. Det var voldsomt. Vi har funnet prosjektiler overalt, sier et øyevitne til Reuters.

Trolig er tallet på drepte og sårede langt høyere, sier sykehuskilder.

Saudi-Arabia strår i bresjen for en gruppe land som bomber Jemens iran-allierte og sjiamuslimske Houthi-milits.

Oppe på Faj Attan-fjellet holder Republikanergarden til. De er lojale overfor den tidligere presidenten Ali Abdullah Saleh, som var anklaget for å gå i ledtog med Houthi-bevegelsen.

2000 bombeangrep på tre uker

De sjiamuslimske opprørerne har tatt kontroll med hovedstaden Sanaa, og det har vært harde kamper i flere byer de siste ukene.

Sunnimuslimske land med Saudi-Arabia i spissen har satt i gang bombingen i et forsøk på å få Abedrabbo Mansour Hadi tilbake i førersetet i Jemen igjen.

De har gjennomført 2.000 bombeangrep så langt.

– Prosjektilene treffer husene. De er feige som bomber sivile på denne måten, sier et annet øyevitne til dagens bombing i Sanaa.

Hundrevis er drept og mange såret i kampene ifølge FN. Fra før har Jemen store problemer med interne konflikter og Al Qaida i Jemen er blant verdens farligste.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unge russiske artister støtter Navalnyj: – Vi må slutte å finne oss i dette

Unge russiske skuespillere og musikere blir utsatt for kraftig kritikk i statlige medier. Det skjer etter at de har støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i sosiale medier.