Verdens største korallrev er døende

Et av verdens undere blir det kalt, korallrevet Great Barrier Reef utenfor Australia. Nå sørger folk på sosiale medier over at det er dødt, men ekspertene mener det bare er døende og at det fortsatt er håp.

Great Barrier Reef ødelegges langsomt

Great Barrier ødelegges langsomt

Foto: XL Catlin Seaview Survey / NTB scanpix

To millioner mennesker besøker hvert år dette korallrevet. De siste dagene har mange vært bekymret for denne verdensskatten på sosiale medier.

Mange har sørget fordi de tror revet er dødt.

Laster Twitter-innhold

Great Barrier Reef i Australia er døende, men ikke helt dødt, sier eksperter.

De innrømmer at det 25 millioner år gamle korallrevet er i krise. De siste døgnene har diskusjonene gått på sosiale medier om man nå må si farvel til den fantastiske samlingen av koraller i havet utenfor Australia.

– Ikke helt dødt

Russell Brainard, sjefen for korallrev-programmet, tilbakeviser overfor The Guardian at revet er dødt. Likevel har det vært stor aktivitet på Twitter om dette, og folk har sørget over at The Great Barrier Reef er dødt.

Det er viktig å huske på at så lenge korallene ikke er døde, er det fortsatt håp om å redde dette økosystemet som står på Unescos verdensarvliste, mener ekspertene.

<Great Barrier Reef

Great Barrier Reef står i fare

Foto: HANDOUT / Reuters

Korallrevet består av mer enn 3000 rev og 600 øyer.

Det er ingen som nekter for at revet er i alvorlig fare. Ifølge en rapport står 93 prosent av revet i fare for å blekne, og prosessen har allerede startet flere steder.

Det skjer hvis korallene er stresset enten av temperatur, lys eller andre hendelser.

Ekspertene skylder på den australske regjeringen, som presset FN til å fjerne revet fra en klimarapport fordi de mente det ville skade turismen.

Men i september i år presenterte regjeringen en omfattende plan for å redde det. Og regjeringen har bevilget penger frem til 2050 for å forsøke å redde det verdensberømte revet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt