NRK Meny
Normal

Verden malt i regnbuens farger

49 mennesker ble brutalt drept og ytterligere 53 skadet under en masseskyting på nattklubben Pulse i Orlando natt til søndag. Slik hyllet verden ofrene.

France Nightclub Shooting Reacts
Foto: Martin Meissner / Ap

Det er holdt lysmesser, markeringer og protester over hele USA og i flere andre land til minne om ofrene etter massedrapet på en nattklubb i Orlando.

I sentrum av Orlando og ellers i USA var tusenvis samlet mandag kveld for å minnes de 49 drepte og 53 som ble såret i angrepet.

Folk var samlet i New York, i Los Angeles og San Francisco. Fra alle statene rundt om i USA meldes det om markeringer og arrangementer.

Norge

Mandag morgen viste nordmenn sin støtte ved å legge ned blomster utenfor USAs ambassade i Oslo. Flere av blomsterbukettene hadde regnbuesymboler festet til seg.

Ambassaden var allerede ikledd regnbuens farger grunnet Pride-måneden, men flagget på halv stang for ofrene for tragedien. Det ble holdt minnemarkering utenfor ambassaden på kvelden. Tromsø kommune var blant dem som valgte å flagge på halv stang.

Kong Harald sendte mandag en kondolanse til President Barack Obama på vegne av det norske folk.

Frankrike

I Frankrike lyste Eiffeltårnet i Paris opp i regnbuens farger for å hedre ofrene.

«Paris er med Orlando. I kveld vil Eiffeltårnet lyse i LHBT-farger for å hedre ofrene» skrev Anne Hidalgo, ordføreren i Paris på Twitter. På siden av tårnet sto det skrevet «Love Wins» med hashtag.

Tårnet skal også ha ikledd seg fargene til det amerikanske flagget, ifølge ABC News.

Laster Twitter-innhold

En stor gruppe mennesker var samlet rundt det ikoniske tårnet tidligere på dagen for å markere at verden står samlet mot angrep på kjærligheten. Også rådhuset i Paris var dekket av regnbueflagg.

England

I flere byer i England ble det holdt minnemarkeringer utover mandagen. Rundt 600 menensker samlet seg i Glasgows George Square, og la ned blomster og tente lys for ofrene i Orlando-massakren. Det hele ble organisert av en LHBT-organisasjon, skriver BBC.

Rådhuset i London flagget med regnbuefarger på halv stang. Ordfører Sadiq Khan uttalte til BBC at hovedstaden sto «skulder til skulder» med Orlando.

Minnemarkeringer har blitt holdt i Manchester, Leicester, Brighton og Nottingham.

Minnemarkering i London etter Orlando-terror

SØRGER: Flere hundre briter samlet seg i Soho i London for en stor minnemarkering for ofrene etter Orlando-massakren.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tyskland

Tysklands forbundskansler Angela Merkel uttalte mandag at det er viktig å fortsette med «vårt åpne, tolerante liv» etter angrepet i Orlando. Det skriver Daily Times News.

I sentrum av Berlin samlet dusinvis av mennesker seg foran den amerikanske ambassaden for å sørge over de som mistet livet. Folk la ned hvite liljer og rosa roser, samt bamser, foran et regnbueflagg og et amerikansk flagg.

Minnemarkering i Berlin for Orlando-ofre

LILJER: I Berlin samlet folk seg utenfor den amerikanske ambassaden, for å legge ned liljer og roser foran regnbueflagget.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Også sosiale medier er dekket av bilder for å hedre ofrene og de berørte etter Orlando-tragedien. I tillegg til å være dekket i regnbuens farger, trender også hashtaggen #twomenkissing med bilder av menn som kysser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt