NRK Meny
Normal

Verden følger terrorsaken

Den internasjonale medieverdenen er svært opptatt av den norske terrorsaken. Da konklusjonen i psykiatri-rapporten ble kjent i dag, lå saken på topp i mange av de store nettmediene.

Skjermdump BBC

Under presentasjonen i Oslo tinghus i dag var de internasjonale journalistene tydelig til stede, og pressekonferansen vekslet mellom norske og engelske spørsmål og svar.

Skjermdump Zeit Online

Die Zeit hadde terrorsaken på topp.

Mange medier hadde sendt egne medarbeidere til Oslo, mens de fleste bruker de internasjonale byråene. De aller fleste prioriterer saken høyt i det internasjonale nyhetsbildet.

– Den andre psykiatriske evalueringen har funnet ham normal nok til å gjennomgå rettssak og fengselsstraff, skriver BBC, som valgte å legge saken som nr. 2, under Syrias fredsavtale som henger i en tynn tråd.

«Psyco» i USA

Psykiatrisk undersøkelse finner norsk drapsmann tilregnelig, skrev den australske stor-avisa Sydney Morning Herald få minutter etter at norske medier brakte saken. Og forklarer leserne at han dermed kan stilles til ansvar for sine handlinger.

Avisa siterer psykiater Terje Tørrisen på at resultatet er «så sikkert som metoden og vår ekspertise tillater».

Skjermdump New York Daily News

De sparer ikke på karakteristikken i The New York Daily News.

Den norske massemorderen er ikke kriminelt utilregnelig, skriver New York Daily News, som tar med at konklusjonen kommer bare seks dager før psyco’en som drepte 77 mennesker skal for retten.

Jerusalem Post siterer den samme Reuters-meldingen som mange av de andre, understreker at Breivik selv har insistert på at han er tilregnelig og at drapene er den verste forbrytelsen i Norge siden 2. verdenskrig.

Og at drapsmannen har anti-muslimske og pro-israelske synspunkter.

Skjermdump av Expressen.se

Nærheten til nyhetene spiller selvsagt inn: Våre svenske naboer er naturlig nok på saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt