Vet fortsatt ikke hvorfor over 30 barn ble magesyke i Tyrkia

Det er fortsatt uvisst hvorfor over 30 barn lagt inn på sykehus med magesyke i Tyrkia natt til mandag. De første prøvene fra hotellet viser ingen unormale verdier.

Louisa Røsholm på sykehus i Tyrkia

Fire år gamle Louisa er det eneste norske barnet som fortsatt er innlagt på sykehus med magesmerter.

Mandag ble 34 barn fraktet til sykehus med diaré og oppkast ved feriestedet Pascha Bay i Alanya. Blant de 34 var 10 fra Norge, 19 fra Sverige, fire fra Danmark og ett barn fra Finland.

– Nå er ni av de norske barna skrevet ut. Dermed ligger kun ett barn igjen på sykehus, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NRK.no tirsdag kveld.

Alle barna bodde på resorthotellet Pascha Bay, som omtales som et familievennlig hotell av Star Tour.

Hele hotellet ble mandag desinfisert, og det er ifølge Larsen-Vonstett ikke meldt om flere sykdomstilfeller. Som er tiltak har hotellet skiftet ut alt av servise og bestikk.

Over 40 tester

Blue Village Pascha Bay, Alanya, Tyrkia.

34 barn, som bodde på et resorthotell i Pascha Bay i Alanya, ble dårlige natt til mandag.

Foto: STAR TOUR

Men foreløpig vet ikke Star Tour hvorfor 34 barn måtte til sykehus. De første av de om lag 40 prøvene som er tatt på hotellet viser ingen unormale resultater.

– Badevannet, personalet og mat er testet, men så langt har vi ikke funnet årsaken til at så mange ble syke, sier Larsen-Vonstett.

Hun er kjent med at det har blitt spekulert i at bakterier fra slush og pizza kan være årsaken, men sier at de ikke ønsker å spekulere i hva sykdomsutbruddet skyldes.

– Dette må vi komme tilbake til når vi har alle prøveresultatene. Det er vanskelig å si, men ifølge den informasjonen vi har kan det ta to til fem dager.

Tøff påkjenning for Louisa (4)

Cecilia og Louisa Røsholm

Cecilia og Louisa (4) Røsholm fikk ferien spolert da Louisa måtte til sykehus med sterke magesmerter.

Foto: Privat

NRK.no var tirsdag kveld i kontakt med Cecilia Røsholm, moren til jenta som fortsatt er innlagt på sykehus. Fireåringen hennes ble veldig dårlig og blir ikke skrevet ut med det første.

– I kveld begynte hun å spise, men hun har store smerter og klarer ikke å holde på maten, sier moren.

Louisa (4) får smertestillende medisiner og intravenøs behandling

– Vi må avvente til i morgen og se hvordan det går med henne. Louisa får ikke lov til å forlate sykehuset før hun kan drikke og ta til seg føde. Hun blir bedre og bedre, men det kan fortsatt ta noen dager før vi kan forlate sykehuset, sier moren.

Hun sier dette er tøft å se hva datteren går igjennom, men sier at de blir godt tatt vare på av legene på sykehuset.

Moren sier til NRK.no at heller ikke de vet hvorfor Louisa ble syk, men sier at prøver tyder på at hun hadde skyhøye bakterielle verdier.

SISTE NYTT

Siste nytt