NRK Meny
Normal

Venter på et glimt av Strauss-Kahn

I New York tar folk oppstilling utenfor bygningen der tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn sitter i husarrest. Bygningen er i ferd med å bli en stor turistattraksjon.

Bygningen til Strauss-Kahn i New York

En kameramann venter på at Strauss-Kahn skal vise seg. Den voldtektssiktede franskmannen har ennå ikke kommentert beskyldningene mot ham.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

Tursistbuss

Turistbussene stopper utenfor bygningen der Strauss-Kahn sitter i husarrest.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Til og med turistbussene stopper nå opp utenfor bygningen i enden av Brodway.

Strauss-Kahn er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter angivelig å ha overfalt en stuepike på et luksushotell i New York forrige helg.

Hele medieverden følger nå den 62 år gamle franskmannen, som inntil nylig var en het kandidat til å bli Frankrikes neste president. Etter å ha sittet i varetekt i fengselet på Rikers Island slapp han fredag kveld ut mot kausjon,

Vekker oppsikt

Video TVEGÅRD-NEW-YORK-210511-WW

Anders Tvegård rapporter utenfor bygningen til Dominique Strauss-Kahn

Utenfor bygningen der Strauss-Kahn holdes i varetekt har et 10-talls satellitt-biler tatt oppstilling. Det enorme presseoppbudet tiltrekker seg både newyorkere og turister. De samler seg utenfor bygget for å se hva som foregår.

Noen tar bilde av seg selv foran pressefolk som rapporterer hjem. Andre står og kikker på bygget en stund før de går videre.

Turistbussene som kjører forbi bygget stopper og informerer om at her bor Strauss-Kahn. Bygget ligger i enden av Broadway, ikke langt fra stedet hvor World Trade Center sto før terrorangrepet i 2001.

Upopulær nabo

Video BRENDA-NEW-YORK-210511-WW

Newyorkere mener Strauss-Kahn bør stilles for retten

Strauss-Kahn har betalt en million dollar i kausjon og har stilt med garantier på ytterligere 5 millioner dollar for å bli løslatt fra varetekt. Han måtte også gå med på å betale lønna til vaktene som skal hindre at han rømmer til utlandet.

Retten i New York har også bestemt at Strauss-Khan skal overvåkes 24 timer i døgnet av en bevæpnet sikkerhetsvakt.

Opprinnelig skulle han plasseres i en leilighet i fasjonable Bristol Plaza, øst for Central Park. Men denne planen gikk fredag i vasken, angivelig fordi naboene klaget på alle journalistene som strømmet til stedet.

Turist foran huset til Strauss-Kahn

En turist poserer utenfor bygningen hvor tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn lørdag tilbrakte sin første dag i husarrest.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

Det er fortsatt uvisst hvor lenge Strauss-Kahn blir boende på den nåværende adressen. Sikkerhetsselskapet som har funnet stedet jobber med å finne en permanent løsning et annet sted.

Strauss-Kahn nekter skyld i anklagene, men tidligere denne uka trakk han seg som sjef for Det internasjonale pengefondet.

Franskmannen må gå med elektronisk fotlenke, mens selve bygget, en historisk Broadway-bygning fra 1898, blir konstant overvåket.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt