Hopp til innhold

Eksstatsminister fikk støtte av landsstyret i danske Venstre

Dannmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen klarte i løpet av et maratonmøte på over seks timer i sentralstyret i partiet Venstre, å overbevise om partifellene om at han bør fortsette som leder.

Lars Løkke Rasmussen

Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen trekker seg ikke som partileder etter pengerotet.

Foto: Navntoft, Keld / NTB scanpix

Mange hadde ventet at klær for 152.000 kroner – alt fra dresser til undertøy – kjøpt på partiets regning, Mallorca-tur for familien også betalt av partiet og ekstra vask av hotellrom på grunn av røyking, også betalt av partiet, skulle bli for mye.

I kveld var det ventet at Lars Løkke Rasmussen skulle trekke seg under et oppvaskmøte i Venstres sentralstyre, dette var utfallet dansk presse hadde spådd.

Men mot all odds, sentralstyret i det liberale søsterpartiet til norske Høyre, valgte å stå last og brast med sin leder og lar han fortsette i vervet, uten å kalle inn til ekstraordinært landsmøte for å kaste ham.

Luksuriøse vaner

Dråpen som fikk partibegeret til å renne over og som førte til det hasteinnkalte møtet, var pengeskandale nummer tre i rekken.

I fjor avslørte Ekstra Bladet at eksstatsministeren og Venstre-lederen hadde brukt over en million danske kroner på flyreiser på førsteklasse, opphold på femstjernershoteller og privatsjåfører som styreleder for den internasjonale bistandsorganisasjonen Global Green Growth Institute.

I 2008 måtte han beklage at han hadde brukt offentlige midler til private formål som restaurantbesøk, hotellovernattinger og drosjeturer.

Det er også satt spørsmålstegn ved om Lars Løkke Rasmussen har betalt det han skal i såkalt fordelsbeskatt.

Det sømmer seg dårlig for en tidligere finans- og statsminister.

Presset til å trekke seg

Presset mot partilederen har økt og økt siden de siste avsløringene. De første dagene var det stille, så kom de første signalene fra partifellene om at det kanskje var på tide å trekke seg. De siste dagene har kravet vokst og vokst.

– Jeg er stolt over å være formann for Venstre og at jeg har hatt hele mitt ungdoms- og voksenliv i parti, sa Løkke Rasmussen til Danmarks Radio da han kom til kveldens møte som startet klokken 17.30.

I 20 minutter måtte han svare for seg til dansk presse om sin mulige eller ikke mulige fremtid for Venstre.

Lars Løkke Rasmussen var statsminister for en borgerlig regjering da han i 2011 tapte for venstresiden, med Socialdemokratene og Helle Thorning-Schmidt i spissen. Han hadde håpet på revansje til neste år, og nå ser det ut til at han får sjansen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.