Vennegjeng kjørte åtte timer for Rubio

COLUMBIA (NRK): – Dette landet er klart for en ny generasjon med konservative, sier Marco Rubio etter republikanernes nominasjonsvalg i South Carolina lørdag. NRK møtte en vennegjeng som satte seg i bilen etter skoleslutt fredag og kjørte åtte timer for å hjelpe ham frem.

GOP 2016 Rubio Marco Rubio

Marco Rubio sier det nå er en kamp mellom tre kandidater på republikansk side.

Foto: John Bazemore / Ap

Hanna Smith

Hanna Smith (t.v.) og venninnene er med i organisasjonen 'Patrioter for Rubio'. De studerer til daglig ved George Mason-universitetet i Virginia, men la helgeturen til Sør-Carolina for å støtte sin presidentkandidat.

Foto: Anders Tvegård / NRK
Anders Tvegård

NRKs reporter, Anders Tvegård, følger Rubios valgvake i Columbia, Sør-Carolina

Foto: NRK

Lørdagen banket de på dører for Marco Rubio

NRK møter vennegjengen på Rubios valgvake i Columbia, Sør-Carolina. Sammen med flere hundre andre feirer de Rubios gjeninntreden på listetoppen.

Det gode valgresultatet her gjør at kameraene igjen rettes mot senatoren fra Florida. Også pengegivere viser fornyet interesse for 44 åringen nå som han seiler opp som partielitens alternativ til Donald Trump.

Hanna Smith var blant de frivillige som tippet resultatet og tvilerne i hans favør.

Tre kandidater

Marco Rubio sier nominasjonskampen på republikansk side nå står mellom tre personer: ham selv, Donald Trump og Ted Cruz.

– Dette landet er klart for en ny generasjon med konservative som kan lede det inn i det 21. århundre, sa Rubio.

Florida-senatoren spår at han kommer til å vinne partiets nominasjon etter at han gjorde det bra i South Carolina lørdag. Etter hvert som resultatene kom inn, vekslet han og Cruz på å ligge på andreplass bak Trump.

Rubio gratulerte Trump med seieren i South Carolina og skrøt av Jeb Bush, som trakk seg lørdag kveld etter nok et skuffende resultat.

I en tale lørdag kveld gikk Rubio tilbake til temaer som har vært sentrale i hans valgkamp: et sterkt forsvar og en ny generasjon konservative. Han mener han nå er ett skritt nærmere å bli USAs neste president.

Ung og energisk

Augusto Cata

Augusto Cata har valgt å støtte Rubio

Foto: Anders Tvegård / NRK

Nyutdannede Augusto Cata har også stilt seg bak Rubio. Litt fordi de har samme bakgrunn med cubanske foreldre.

Han mener han ser noe nytt i denne kampanjen selv om han er skeptisk de profesjonelle politikere.

– Det er mange gamle ansikter i partiet. Jeg har sett de samme folkene siden jeg var barn inntil Rubio kom. Han er ung og energisk, og vil føre en utenrikspolitikk som styrker USA, mener Cata.

Han forklarer Donald Trumps suksess med at folk er lei brutte løfter og handlingslammelse i Washington.

– Folk føler seg sviktet av republikanerne de har valgt inn og brukt mye tid på. Trump er en ny stemme som treffer en nerve. Det ville vært interessant å bryte ned tallene og se hva slags velgere Trump får med seg, sier Cata.

Sør-Carolina har, bortsett fra i 2012, valgt den personen som ender opp som partiets presidentkandidat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt