NRK Meny
Normal

Synes du E6 er ille?

Da skal du være glad du ikke bor i Los Angeles. Veiarbeid i helga får myndighetene til å sette inn kriseberedskap, og be folk om å holde seg hjemme.

Interstate 405 i Los Angeles

Interstate 405 i Los Angeles stenges for all trafikk i helga.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Los Angeles er beryktet for sine tungt trafikkerte veier, og amerikanerne har ikke lett for å ta beina fatt.

Så når Interstate 405, som er hovedveien fra Santa Monica i sør til den nordlige delen av byen skal stenges for all trafikk i 53 timer i helga, krisemaksimeres det i California.

Helga har allerede fått kallenavnet «Carmageddon», og myndighetene ber de bilavhengige innbyggerne behandle situasjonen som en katastrofe.

– Det beste er å bli hjemme hvis du kan. Ikke kjør hvis du ikke må. Vær forberedt, og behandle dette som om det er en katastrofe, sier Michael Miles i Californias samferdselsdepartement ifølge Daily Mail.

Trafikkstans i Los Angeles

Interstate 405 går forbi fire sykehus, og er en viktig vei til flyplassen i Burbank. Myndighetene har satt opp skilt for å minne amerikanerne på å forberede seg.

Foto: Damian Dovarganes / Ap

Oppretter krisesenter

Los Angeles' ordfører Antonio Villaraigosa ber alle om å holde seg i nærheten av hjemmene sine, og å handle lokalt dersom de må ut.

Innbyggerne blir også bedt om å hamstre mat, og myndighetene har opprettet et eget krisesenter for å komme seg gjennom helga.

I tillegg skal flere tusen leger og sykepleiere overnatte på sykehusene slik at de kommer seg på jobb i tide, og helsemyndighetene har fremskyndet bestillingene sine slik at det blir nok medisiner og mat.

Tre helikopterfirmaer er stilt til disposisjon i nødstilfeller, og ekstra brann- og ambulansepersonell er satt inn langs motorveien.

Mulholland-brua i Los Angeles

Mulholland-brua skal byttes ut, og veien utvides.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

«Alle trafikkorkers mor»

Panikken ser ut til å ha smittet over på en del amerikanere.

Et amerikansk flyselskap så sitt snitt til å tilby korte flyturer til den andre siden av byen, til mellom fire og fem dollar. Innen tre timer var alle billettene revet vekk.

Passasjerer på t-banen, samt en rekke busser og tog, får kjøre gratis.

Twittermelding fra Tom Hanks

Tom Hanks med gode råd til bilavhengige amerikanere på Twitter.

Foto: Skjermdump

Som San Francisco Chronicle påpeker, er det ingen som aner hvordan «Carmageddon» kommer til å ufolde seg. Likevel har byrådets Zev Yaroslavsky skrevet følgende melding på rådhusets nettsider:

«La meg si det som det er: Det kommer til å være kaos der ute. Til dere som tror at dere kan lure det som kan bli alle trafikkorkers mor, har jeg et enkelt råd: Spar bensinen.»

Varsler ny stenging neste år

Kø i Los Angeles

Tung trafikk i Los Angeles.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Strekningen som skal stenges brukes i snitt av rundt 500.000 biler på en vanlig helg i juli.

Myndighetene skal bytte ut den 50 år gamle Mulholland-brua for å utvide en smal del av veien, et prosjekt som kommer til å koste en milliard dollar.

Arbeidet blir imidlertid ikke helt ferdig denne helga, samferdselsdepartementet varsler en ny stenging neste år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt