NRK Meny
Normal

Varsler torden, hagl og mer regn

En voldsom tordenstorm og stort regnfall er varslet i den australske delstaten Queensland. Flomvannet er ventet å nå opp til ni meter i morgen.

Flommen i Australia har krevd sitt første menneskeliv , da en kvinne og bilen hennes ble skylt vekk fra veien. I tillegg er minst to andre savnet.

I enkelte områder har vannet nådd sitt høyeste og trekker seg nå tilbake, mens for eksempel i byen Rockhampton - med 77.000 innbyggere - har vannet ennå ikke nådd toppen.

I Rockhampton måtte en ung gutt i romjulen reddes etter at han og en kamerat forsøkte å krysse en liten elv. Mens gutten klamret seg til et tre, klarte kameraten å komme seg inn til land og fikk tak i hjelp.

Vannhøyde på 9,4 meter

Flomvannet vil nå over 9 i løpet av mandagen, og vil nå en topp på hele 9,4 meter på onsdag, varsler meteorologene. Flommen er den verste i landet på 50 år .

Beboere i den flomrammede regionen frykter at oversvømmelsene skal føre til matmangel og spredning av sykdommer.

Det meteorologiske instituttet i Australia varsler nå en voldsom tordenstorm som vil komme med «ødeleggende vinder, kraftig regnfall, oversvømmelser og store hagl» i områder som inkluderer Charleville, Emerald og Blackwater.

Dette inkluderer områder som allerede er rammet av flom de siste ukene.

Video Dramatisk redningsaksjon i flomstor elv

Se redningsaksjonen av gutten som måtte berges fra flomstor elv i Rockhampton i Queensland.

– Bibelske proporsjoner

– På mange måter er det en katastrofe av bibelske proporsjoner , sier Queenslands finansminister.

Ikke bare rammer flommen næringslivet i Australia. Det er også frykt for at flommen kommer til å koste mange milliarder australske dollar å reparere. Alt fra gruvedrift, jordbruk og turisme vil bli påvirket av vannmengdene.

Gjenoppbyggingen har begynt i enkelte områder der vannet har sunket - blant annet i de rammede byene Emerald og Bundaberg. Her gjør innbyggerne seg klare til å flytte hjem.

En omkommet, to savnet

Den 41 år gamle kvinnen som omkom i flommen, forsøkte å krysse Leichard River sammen med en annen bil da begge kjøretøyene ble skylt av gårde.

Politiet reddet åtte personer fra bilene, men klarte ikke å redde kvinnen. Hun ble senere funnet omkommet.

Redningsarbbeidere har også lett etter en mann som var ute med fiskebåten sin, og en svømmer som forsvant i Fitzroy River.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt