Varsler nytt avtaleutkast fra EU

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil komme med et nytt forslag til en løsning på Hellas-krisen i dag. Ifølge kilder i kommisjonen er en mulig løsning innen rekkevidde.

Jean-Claude Juncker

Eu-kommisjonens president Jean-Claude Juncker

Foto: Yves Logghe / Ap

Det er i et intervju med en fransk radiokanal at EU-kommissær Pierre Moscovici varsler at EU-kommisjonenes president vil komme med et nytt forslag til løsning på Hellas-krisen.

– Juncker vil indikere en vei videre. Jeg håper alle parter nå vil forplikte seg til et kompromiss. Det er fortsatt rom for forhandlinger, sa Moscovici som er EU-kommissær med ansvar for finans.

Ifølge Moscocici vil Juncker presentere det nye forslaget til avtale i dag rundt klokken 12.00.

Før forhandlingene mellom Hellas og kreditorene i EU og IMF strandet fredag, var det siste tilbudet en fem måneders forlengelse av det enorme låneprogrammet. Hellas' statsminister Alexis Tsipras avviste da vilkårene om reformer i arbeidsmarked, pensjonssystem og momsregime som et forsøk på å nedverdige et helt folk.

Ifølge Moscovici var den greske regjeringen bare "noen centimeter" unna å signere en avtale da samtalene brøt sammen.

– Vi må fortsette samtalene. Døren er alltid åpen for forhandlinger, sier Moscovici.

Også den franske finansministeren Michel Sapin varsler at forhandlingene kan starte opp igjen når som helst.

Frankrikes president François Hollande samler sine viktigste ministre til et krisemøte om situasjonen i Hellas i dag. Det samme gjør den tyske forbundskansleren Angela Merkel.

SISTE NYTT

Siste nytt