NRK Meny
Normal

Varselskudd mot demonstranter

Sikkerhetspolitiet i Rangoon skyter nye varselskudd mot potensielle demonstranter.

Burma
Foto: Democratic Voice of Burma

Politiet jobber med å nekte folk å delta i demonstasjonstogene i den østlige delen av byen, og som i går har de avfyrt varselskudd mot folk.

Små grupper av mennesker skal ha begynt å samle seg i gatene rundt om i byen, ifølge øyenvitner.

Vitenene forteller at politi og soldater forsøker å bryte opp folkesamlingene før de kan samles i store grupper og begynne å marsjere.

200 munker pågrepet i natt

To hundre munker ble pågrepet da Burmas opprørspoliti raidet buddhistiske templer i natt.

De burmesiske politistyrkene strammer grepet etter ni dager med protester mot landets militærjunta, og arresterer munker og potensielle demonstranter.

Landets generaler forsøker å ta kontrollen over situasjonen, der Burmas høyt aktede munker leder an i demonstrasjonene som tilsammen har samlet over 100.000 personer i gatene i protester mot myndighetene.

Fire drept i går

I går ble minst fire personer drept av opprørspolitiet, men demonstrasjonene fortsatte til tross for anstrengelsene med bokstavelig talt å ta livet av opprøret.

Øyenvitner forteller i dag om soldater som har stormet buddhistiske templer i Rangoon, landets største by. Vinduer skal være knust og tomme patroner ligger på bakken.

200 munker rapporteres arrestert i løpet av natten. Flere av de som unngikk fengsel etter politiets angrep, kom i morgentimene i dag tilbake med blødende sår.

nrknyheter.no følger situasjonen i Burma.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt