Varetektsfengslet i Japan: Kan bli løslatt i morgen

Twitter-meldinger er sentrale bevis i saken mot den norske studenten som sitter i varetekt i Japan. Disse er nå sporet opp av familiens talsperson og bistandsadvokat.

Dette er kakene den norske studenten i Japan bestilte fra USA

KAKER: Den norske studenten bestilte kaker fra en venninne i USA. Slik så de ut.

Den norske 32 år gamle studenten sitter varetektsfengslet i Japan, mistenkt for å ha bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana ble sendt fra USA til Tokyo. Kvinnen sier gjennom sin japanske advokat at hun er uskyldig.

Bistandsadvokat Farid Bouras har fått klare signaler på at den norske studenten blir løslatt.

– Jeg er ganske sikker på at hun blir løslatt i morgen mellom klokken 14 og 16 lokal tid, sier Bouras til NRK.

Før det, klokken 11, skal han og den japanske advokaten møte statsadvokaten.

Bouras og familiens talsperson Stian Sopp har nå fått tilgang til twitter-meldingene som skal være sentrale bevis i saken.

– Det er ingenting i disse twitter-meldingene som tyder på at den norske studenten har bestilt narkotika, sier Bouras til NRK.

Advokat Farid Bouras

– USKYLDIG: Kvinnens bistandsadvokat Farid Bouras mener at twittermeldingene understreker at hans klient er uskyldig.

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

Kaker fra USA

Studenten skal ha ønsket tilsendt noen kaker venninnen i USA la ut bilder av på Twitter. Etter å ha kommunisert offentlig om kakene skal de to ha gått til et lukket forum. NRK har tidligere blitt informert om at meldingene skal ha blitt slettet, men de er altså likevel å oppdrive.

– Også denne loggen har jeg nå fått tak i, og heller ikke der står det noe som tyder på at vår klient har bestilt narkotika, sier Bouras.

Han mener at politiet ikke har noen fellende bevis mot studenten, og at hun må løslates.

– Politiet må finne ut hvem som sørget for og hvordan det ble lagt marihuana i denne pakken. Det er ingenting som tyder på at vår klient har vært involvert i dette, sier Bouras.

Familiens talsperson, Stian Sopp, sier til NRK at kommunikasjonen handler om at forsendelsen er dyr, og at den norske kvinnen derfor donerer noen kroner for å dekke postgangen.

Stian Sopp er familiens talsperson i Japan

TALSPERSON: Stian Sopp jobber sammen med kvinnens bistandsadvokat for å få løslatt henne, og bidro til at twittermeldingene ble funnet

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

Bistandsadvokaten har snakket med avsenderen av pakken, som bor i USA.

– Hun stiller seg uforstående til det som har skjedd. Hun er lei seg og beklager at den norske kvinnen har havnet i denne situasjonen. Hun gir 32-åringen de beste skussmål og sier at hun er en ordentlig og ryddig person, sier Bouras.

Hasj-kakene sendt til venninnens adresse

Students bistandsadvokat har også møtt den første kvinnen som ble arrestert og varetektsfengslet i saken. Hun er venninne av den norske kvinnen, og bodde på adressen pakken ble sendt til.

– Den norske studenten oppholdt seg på denne adressen for å passe dyrene til venninnen mens denne var på ferie, og bad derfor om at kakene ble sendt dit, sier Bouras.

– Umenneskelige forhold

Den norske kvinnen sitter i isolat, med brev- og besøksforbud, på en helt vanlig japansk politistasjon.

Politistasjonen der den fengslede kvinnen sitter

POLITISTASJON: Den norske kvinnen sitter varetektsfengslet på denne politistasjonen

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

Forholdene venninnen beskriver overfor ham er verre enn det som så langt er kjent for den norske studenten.

Bouras opplyser at 32-åringens japanske advokat i dag skal snakke med statsadvokaten.

– I dag eller i morgen får vi beskjed om hun blir løslatt eller om hun blir siktet og fortsatt varetektsfengslet, sier Bouras.

Statistikken viser at dersom en person blir siktet og tiltalt, er det svært liten sjans for frifinnelse, ettersom 99 prosent av sakene da fører til domfellelse.

SISTE NYTT

Siste nytt