NRK Meny
Normal

– Man føler seg maktesløs under jordskjelv

Amir Iftikhar Warraich fra Stavanger satt i et møte i 13. etasje da blokka i Karachi begynte å bevege på seg.

Jordskjelv i Pakistan

– SÅ BEGYNTE DET Å GYNGE: – Det tar jo litt tid å komme seg ut av en sånn høy bygning, og det er klart at man blir litt engstelig når man vet at det er jordskjelv, forteller Amir Iftikhar Warraich.

Foto: ASIF HASSAN / Afp

– Vi kjente først en svak vibrasjon, så begynte det å gynge i bygget, og da skjønte vi med en gang at det var et jordskjelv, forteller han på telefon til NRK.

De to siste åra har Stavanger-mannen bodd i Islamabad i Pakistan der han er samfunnsforsker ved Warraich Policy Institute (WPI).

Jordskjelvets episenter var rundt 55 mil unna i luftlinje fra der nordmannen befant seg. Ifølge Warraich varte jordskjelvet ikke så lenge. Etter ti-femten sekunder var det hele over.

– Det tar jo litt tid å komme seg ut av en sånn høy bygning, og det er klart at man blir litt engstelig når man vet at det er jordskjelv, forteller han.

Frykter etterskjelv

Amir Iftikhar Warraich

– Man føler seg veldig maktesløs, men samtidig så er jeg takknemlig for at jeg selv har unngått å være i et område med store ødeleggelser, sier Warraich.

Foto: Privat

Over 20 mennesker skal ha omkommet i det kraftige jordskjelvet som rammet grenseområdene mellom Pakistan og Iran tirsdag, opplyser pakistanske myndigheter. Foreløpig kommer det motstridende meldinger fra Iran om noen mistet livet der.

Til alt hell kom Warraich uskadet fra den ubehagelige hendelsen, men forskeren som også tidligere har opplevd sterke jordskjelv, føler seg ikke helt trygg ennå.

– Noe av det verste er disse etterskjelvene. Når det kommer et slikt stort jordskjelv, så kommer det ofte flere sterke etter. Dersom bygningene allerede er skadet av det første, så kan etterskjelvene føre til større skader, forklarer han.

– Man føler seg veldig maktesløs

Warraich innrømmer at han ikke er så begeistret over tanken på å ha flere møter i høyblokker de nærmeste dagene.

– Jeg prøver å holde meg unna høyblokker, og har i bakhodet at man må komme seg i sikkerhet hvis det skjer igjen, men ellers er det veldig lite man kan gjøre egentlig.

– Man føler seg veldig maktesløs, men samtidig så er jeg takknemlig for at jeg selv har unngått å være i et område med store ødeleggelser, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt