Her er våpnene Israel hevder de fant om bord

Kniver og klubber er blant våpnene Israel hevder å ha beslaglagt etter bordingen av konvoien utenfor Gaza.

Beslaglagte våpen fra Mavi Marmara

Israels utenriksdepartement hevder de beslagla disse våpnene fra fartøyet Mavi Marmara, som israelske marinesoldater bordet tidlig mandag morgen.

Foto: Itamar Moatty / Israels utenriksdepartement

Israel har måttet tåle voldsom kritikk internasjonalt hele dagen, etter bordingen av en internasjonal konvoi med aktivister som var på vei til Gaza.

Minst ni personer mistet livet i aksjonen, og 20 ble såret. Det har vært svært stor usikkerhet om dødstallet. Tidligere mandag ble det rapportert om 19 drepte.

Landets myndigheter forsøker nå igjen å fortelle sin versjon av historien.

Mandag kveld har de offentliggjort bilder og video fra det de hevder er beslaglagte våpen.

«Aktivistene om bord angrep de israelske marinestyrkene med ild og lette våpen, blant annet kniver og klubber», skriver utenriksdepartementet på sine informasjonssider.

I tillegg til våpnene på bildene brukte aktivistene et våpen de hadde stjålet fra en marinesoldat, ifølge israelsk UD.

Les også: - Dette er mord begått av en stat
Les også:
Store protester mot Israel

– Helt klart forberedt

«Aktivistene hadde helt klart forberedt våpnene sine på forhånd for dette spesifikke formålet», hevder utenriksdepartementet.

Saken fortsetter under videoen

Bordingen skjedde etter at aktivistene nektet å høre på flere advarsler fra Israel og den israelske marinen, mener Israel fortsatt.

Marinen ba konvoien om å seile mot Ashdod i Israel, ifølge myndighetene. Der kunne Israel inspisere og kontrollere nødforsyningene, før de kunne bli fraktet landeveien.

Tidligere mandag offentliggjorde det israelske forsvaret videobilder som de selv tok under aksjonen mot skipet «Mavi Marmara».

Minst 32 arrestert

Etter den israelske aksjonen har den israelske marinen uansett styrt skipene mot Ashdod.

Flere titalls skadde skal være fraktet til sykehus. Resten av aktivistene har fått et valg: Godta å bli sendt ut av landet, eller bli sendt i fengsel. Minst 32 av aktivistene har valgt det siste.

Les også: Israel arresterte minst 32 aktivister

Minst ni mennesker døde altså i aksjonen, de fleste av disse tyrkiske aktivister, ifølge det israelske forsvaret. Tidligere i dag har det vært rapportert om at 19 mennesker mistet livet.

– Det er beklagelig med tap av liv, men de skjøt mot oss. Dette er en provokasjon mot israelske myndigheter og vår rett til blokade av Gaza, uttalte israelske myndigheter mandag.

Beslaglagte kniver fra Mavi Marmara

Kniver Israel hevder å ha beslaglagt.

Foto: Itamar Moatty / Israels utenriksdepartement

SISTE NYTT

Siste nytt