NRK Meny
Normal

Våpenlobbyen støtter McCain/Palin

Den sterke amerikanske våpenlobbyen NRA gir i dag sin støtte til John McCain og elgjegeren Sarah Palin.

John McCain

I mai i år holdt John McCain tale på NRAs årlige møte.

Foto: SCOTT OLSON / AFP

"John McCain har mer enn to tiår bak seg i Kongressen der han har stemt for våpen- og jakt-rettigheter. Gang på gang har han stått på for å bevare friheten i det andre grunnlovstillegget og vår rike jakthistorie," skriver National Rifle Association i en pressemelding.

Forsvar friheten - slå Obama tilbake

Pressgruppen NRA teller 4,3 millioner medlemmer, og trekker frem at McCain ofte har stemt imot strengere våpenkontroll i USA. Palin er betalende medlem av NRA og har skrytt av sine evner som elgjeger i Alaska.

Charlton Heston

Charlton Heston - tidligere president i NRA.

Foto: SHANNON STAPLETON / SCANPIX

NRAs støtte til Republikanernes kandidater kan være viktig i vippestatene Ohio og Pannsylvania, der Barack Obamas popularitet har økt.

Organisasjonen har allerede brukt 2,3 millioner dollar på negative reklameinnslag mot Obama - og de kommer til å bruke enda 10 millioner dollar før valget den 4. november.

Tidligere i dag kjørte NRA en reklame på USA Today, med budskapet: "Den 4. november, forsvar friheten. Slå Obama tilbake."

Obama har sagt at han støtter grunnlovens andre tillegg, som gir amerikanske borgere rett til å bære våpen, men han har også talt for en sterkere kontroll over våpensalget.

NRA støttet også George W. Bush da han ble valgt inn i Det hvite hus i 2000 og igjen i 2004.

NRKs spesialmagasin om USA-valget

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt