«Begrav terroristen på amerikansk jord, og vi skal grave ham opp»

Flere begravelsesbyråer nekter å begrave terrormistenkte Tamerlan Tsarnaev som kan ha stått bak Boston-bombene. Samtidig protesterer flere mot å begrave ham i USA og ber om at «han sendes hjem».

Flere demonsterer mot at terrormistenkte Tamerlan Tsarnaev skal gravelegges i USA.

SE VIDEO: Flere demonstrerer mot å begrave Tamerlan Tsarnaev i USA, mens begravelsesbyrået fortviler.

Tamerlan Tsarnaev

Tamerlan Tsarnaev ble drept under politiaksjonen 15. april.

Foto: Julia Malakie / Ap

«Terroristen skal ikke begraves i amerikansk jord, da skal vi grave ham opp», og «ikke begrav ham i amerikansk jord», står det på plakater demonstranter holder opp foran begravelsesbyrået i Worcester i Massachusetts.

– Vi må begrave ham

Liket til terrormistenkte Tamerlan Tsarnaev befinner seg i begravelsesbyrået, og er klar for og legges i jorden. Men innehaveren Peter Stefan finner ingen gravplasser som tar imot Tsarnaev, og må be myndighetene om hjelp.

– Vi må begrave ham, uansett hva, uansett hvem. I dette landet begraver vi mennesker. Jeg bryr meg ikke om hvem det er. Jeg kan ikke skille synd fra syndere, jeg kan ikke velge, sier Stefan til Reuters.

Men demonstrantene som har stilt seg opp utenfor, er langt fra enige.

– Ingen andre ville ha ham. Vi bør ikke ta ham heller. Det han gjorde var ikke riktig, og han bør ikke være i USA. Han bør sendes dit han kom fra, sier Herbert Robbins.

– Han vokste opp her

Onkelen til Tsarnaev mener demonstrantene er lite realistiske.

– Tamerlan Tsarnaev har ikke noe annet sted å bli gravlagt, og det er ingen andre steder som vil ta ham imot. Han vokste opp her i USA, og han bodde her i Massachusetts de ti siste årene, sier Ruslan Tsarni.

Tamerlan er den eldste av de to brødrene som mistenkes for å ha stått bak bombene ved målstreken til Boston Marathon, og regnes som hjernen bak aksjonen.

Han ble skutt og drept under politiaksjonen 15. april.

Lillebroren Dzjokhar Tsarnajev ble skadet under politiaksjonen, og sendt til sykehus. Nå er han flyttet fra sykehus til fengsel.

Tror brødrene laget bomber hjemme

Etterforskerne tror nå at de to brødrene laget bombene hjemme hos Tamerlan i Cambridge. FBI har i dagevis snakket med Tamerlans enke og andre for å prøve å forstå akkurat hvordan det hele gikk for seg.

De sier de er stadig mer overbevist om at brødrene fant oppskriften på bombene på nettet, og at de laget bombene mindre enn fem kilometer fra der de ble sprengt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt