Vannkanonene igjen i bruk på Taksimplassen

Etter nesten en uke uten sammenstøt på Taksim-plassen i Istanbul, har tyrkisk opprørspoliti igjen tatt i bruk vannkanoner for å fjerne tusenvis av demonstranter.

Flere tusen mennesker hadde samlet seg på plassen for å minnes fire demonstranter som har dødd under protestene mot statsminister Recep Tayyip Erdogan, som startet for drøye tre uker siden, melder nyhetsbyrået AP.

Deretter brukte folkemengden rundt to timer på å utrykke sin misnøye med Erdogan gjennom rop og forlangte at statsministeren gikk av. Det førte til advarsler fra politiet, og da demonstrantene ikke tok til seg disse, ble vannkanonene tatt i bruk.

Folkemengden løste seg raskt opp, og biler med vannkanoner ble plassert ved en rekke innganger til parken for å forhindre folk i å samle seg der på nytt.

Fredelig uke

Det er nesten en uke siden forrige gang det var sammenstøt på Taksimplassen ettersom protestene denne uken har vært av mer fredelig karakter.

Artikkelen fortsetter under

Demonstrasjonane held fram i Tyrkia

LIVE: Taksimplassen i Istanbul

Uroen i Tyrkia startet da aktivister okkuperte Gezi-parken i Istanbul i slutten av mai for å redde parken fra bulldosere. Parken ligger rett ved Taksim-plassen, og plassen har dermed fått en viktig og symbolsk betydning for demonstrantene.

Aksjonen ble utløst av planer om å fjerne den grønne lungen for å bygge en tro kopi av en militærleir fra det osmanske riket.

Demonstrasjonene har siden utviklet seg til en bred folkelig protest mot statsminister Recep Tayyip Erdogan og hans styresett.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.