Hopp til innhold

Ber Trump slutte med valgfuskpåstander: – Det har gått for langt

I et flammende innlegg krever lederen av valgkommisjonen i delstaten Georgia at president Donald Trump slutter med sine ubegrunnede påstander om valgfusk.

Gabriel Sterling

Gabriel Sterling som har ansvaret for valget i delstaten Georgia mener presidenten må snakke direkte til tilhengerne sine og ta tydelig avstand fra vold.

Foto: Jessica McGowan / AFP

– Dette må stoppe. Noen kommer til å bli drept, mener republikaneren.

Ifølge Gabriel Sterling har personer knyttet til valgavviklinga i Georgia mottatt drapstrusler eller blitt trakassert på grunn av grunnløse konspirasjonsteorier om valget.

– Det har gått for langt! Alt! Det må stoppe, sier Sterling.

Republikaneren refser både presidenten og sine partikollegaer for å ikke ta avstand fra påstandene om valgfusk.

Lederen for valgkommisjonen i Georgia mener presidenten vil være ansvarlig dersom påstandene fører til vold. Sterling selv har politibeskyttelse.

Ber Trump snakke til tilhengerne

I en tale direkte til Trump sier Sterling at presidenten har «all rett til å gå til domstolen», men at man må stanse retorikken som kan inspirere tilhengere til voldshandlinger.

Han krever at presidenten og senatorene tar ansvar og fordømmer trusler, vold eller ordbruk som fører til vold.

– Noen kommer til å bli skadet. Noen kommer til å bli skutt. Noen kommer til å bli drept, mener Sterling.

Trumps kampanjeleder: – Ingen bør true eller være voldelige

I en uttalelse svarer talspersonen for Trumps valgkampanje Tim Murtaugh at de ønsker å være sikre på at «alle lovlige stemmer er talt og at alle ulovlige stemmer ikke er talt».

– Ingen bør true eller være voldelige. Hvis det har skjedd, fordømmer vi det fullstendig, sier Murtaugh.

Tirsdag gikk USAs justisminister William Barr ut og sa at det ikke er avdekket bevis for omfattende valgfusk som ville ha endret utfallet av presidentvalget.

Også to republikanske senatorer David Perdue og Kelly Loeffler kom med en uttalelse tirsdag kveld der de fordømmer all form for vold. Senatorene kritiserte samtidig valgprosessen.

Georgia er nå i gang med den andre omtellinga av stemmer etter ønske fra Trumps støttespillere. Joe Biden vant delstaten med knapt flertall.

SISTE NYTT

Siste nytt

Valg i Brasil: 33 millioner på sultegrensen

Neste helg går Brasil til valg på ny president. Stemmene fra de fattige er avgjørende. Mer enn 33 millioner brasilianere lever nå på sultegrensen, viser en undersøkelse.