NRK Meny
Normal

Valgkampsjefen blir Trumps spesialrådgiver

Kellyanne Conway var med å lede Trump til valgseier, men takket så nei til viktig stilling. Nå får hun jobben hun vil ha.

Conway, Trump og Hicks

Kellyanne Conway (midten) forblir en Trumps nærmeste støttespillere de neste fire årene. Her mottar de hyllesten sammen med kommunikasjonssjef Hope Hicks.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

– Hun var avgjørende for at jeg vant, sier påtroppende president Donald Trump om sin tidligere valgkampsjef Kellyanne Conway.

Nå blir hun spesialrådgiver for presidenten når han tar over roret i januar.

– Hun er en målrettet og utholden talskvinne for mine synspunkter, og har en utrolig innsikt på hvordan å effektivt få ut budskapet vårt, sa Trump videre da han annonserte den nye posten til en av sine mest betrodde medhjelpere.

Les også:

Det var først ventet at Conway kom til å bli administrasjonens talskvinne i stillingen som pressesekretær, men det var en stilling hun takket høflig «nei takk» til.

Conway har tidligere sagt at hun kom til å flytte familien sin til Washington for å hjelpe Trump. Uansett om det ville blitt i, eller utenfor Det hvite hus.

Nå skal hun altså være i hjertet av administrasjonen de neste fire årene.

Presidentperioden til Donald Trump og han administrasjon starter 20. januar.

Kelyanne Conway

Conway ble historisk selv, da hun er første kvinnelige kampanjeleder som har greid å lede en presidentkandidat til seier.

Foto: Drew Angerer / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt