Væpnet politiaksjon i populært turistområde i London

Fredag ettermiddag kom det meldinger om at skudd var avfyrt ved Oxford Circus T-banestasjon i London, men dette avkreftes av politiet.

Politiaksjon i London 24.11.2017

OPPSTYR: Væpnet politi rykket fredag ut til området rundt den sentrale T-banestasjonen ved Oxford Circus.

Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Bevæpnet politi rykket ut til «en hendelse» ved Oxford Circus T-banestasjon i London rundt fredag ettermiddag. Denne og stasjonen Bond Street like ved ble evakuert.

Bevæpnet politi kom raskt til stedet, og ifølge BBC kom det meldinger om at folk løper bort fra stedet i panikk.

Politiet ba folk unngå området og opplyste at de håndterte situasjonen som om det er snakk om en terrorrelatert hendelse. BBC meldte også at det hadde kommet flere meldinger om at det var avfyrt skudd i området.

Like etter klokken halv sju norsk tid opplyser politiet imidlertid at det ikke er funnet bevis på at det faktisk er avfyrt skudd.

Ved 23-tiden sier politiet at hendelsen som skapte masseevakuering skyldtes en krangel mellom to menn, skriver Sky News.

Lettere skadd kvinne

Det er heller ikke meldinger om at noen mistenkte er pågrepet. Ifølge London-politiet har det ikke kommet meldinger om skadde, bortsett fra en kvinne som pådro seg en mindre skade da hun forlot Oxford Circus-stasjonen.

Restaurantgjester i London 24.11

Restaurantgjester i området blir bedt om å holde seg innendørs.

Foto: Veronica Westhrin / NRK

Samtidig viser en rekke videoer i sosiale medier at folk i området løper i panikk. NRK-medarbeider Veronica Westhrin var fredag på en av restaurantene i det populære turistområdet, der gjester blir bedt om å holde seg innendørs.

En av dem er amerikaneren Alessandra Duque, som snakker med NRK på restauranten Sketch. Hun mener det virker som beredskapen i London er god.

– Jeg bor i Washington D. C., og det er alltid skudd i området. Det er mye terror i verden nå. Det er veldig trist, men jeg er ikke redd. Det virker som systemet her fungerer bra, jeg føler meg trygg.

Åpnet stasjoner

Et øyevitne sier til Reuters at området rundt stasjonen er blitt ryddet for folk og trafikk. Det er foreløpig uklart hva som førte til at det brøt ut panikk i området.

Londons transportmyndigheter meldte tidligere fredag at togene ikke stoppet på de aktuelle T-banestasjonene på grunn av en «uspesifisert hendelse».

Like før klokken sju, norsk tid, opplyser transportmyndighetene i London at T-banestasjonene Oxford Circus og Bond Street er åpnet igjen, melder Reuters.

London Palladium i London

STENGT AV: Politiet har sperret av et område utenfor London Palladium.

Foto: Yui Mok / AP
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt