Væpnet mann tok gisler utenfor Toulouse

En væpnet mann tok flere gisler i en kiosk i Blagnac utenfor den franske byen Toulouse tirsdag ettermiddag. Etter fire-fem timer var alle satt fri.

Politisperringer i Blagnac

Politisperringer i Blagnac.

Foto: Pascal Pavani / AFP

Det var like over klokka 16 at gisseltakeren gikk inn i kiosken, som ligger i forstaden Blagnac nordvest for Toulouse. Ifølge lokalavisen La Dépêche du Midi tok mannen først fem personer som gisler, men da politiet kom til stedet var det fire som ble holdt fanget. Ifølge avisens opplysninger var alle gislene kvinner.

Mannen har skjøt mot politiet, men ingen ble skadd.

Ved 1930-tiden ble en av kvinnene sluppet fri. Klokka 21 var de andre sluppet ut også. Ved 2130-tiden var gjerningsmannen fremdeles igjen i butikklokalet, skriver Le Figaro.

Skal ha villet støtte De gule vestene

Flere aviser spekulerte først på om det kunne være snakk om et ransforsøk som ikke gikk slik gjerningsmannen hadde planlagt. France3 meldte at gisseltakeren hadde på seg en motorsykkelhjelm der det var festet et go-pro-kamera.

Gisselaksjon i Blagnac

Politiet i oppstilling i en av gatene i Blagnac.

Foto: LA DEPECHE DU MIDI

Gjerningsmannen var en 17-åring som er en kjenning av politiet. Han skal tidligere ha blitt pågrepet i forbindelse demonstrasjonene til De gule vestene.

Le Figaro siterer en kilde blant etterforskerne og skriver at det er funnet et skriv hjemme hos 17-åringen der han uttrykker støtte til vestene. Ifølge avisen står det at han «vil gjøre at for at vestene skal vinne slaget.»

Fransk politi ser ikke på hendelsen som terrorrelatert.

Politi og opprørspoliti har sperret av området og folk i Blagnac fikk fått beskjed om å holde seg innendørs.

Gjerningsmannen skal ha bedt om å bli kontaktet av noen han kan forhandle med. Hva han ellers krevde, er ikke kjent.

Politiet ba folk holde seg unna:

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt