NRK Meny
Normal

Væpna menn tok kaptein som gissel utenfor den nigerianske kysten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sju tungt bevæpna menn tok seg om bord på et kamerunsk skip utenfor den nigerianske kysten lørdag. Kaptenen er tatt som gissel.

Det var 150 personer om bord på skipet Monica da angrepet skjedde. Kapteinen ble tatt til fange, mens passasjerene slapp uskadd fra hendelsen og fikk gå fri.

– Vi bekrefter angrepet, sier en talsmann for Corner Water Shipping Company, som eier skipet, til nyhetsbyrået AFP.

– Kapteinen ble kidnappet. Vårt kontor i Calabar forhandler for å få han løslatt. Passasjene er uskadd, legger han til.

Fortsatte turen

Etter at mennene og kapteinen hadde forlatt skipet, fortsatte de ferden mot endestasjonen som planlagt. Passasjerene som var vitner til hendelsen, sier at skipet forlot Limbe, som ligger sørvest i Kamerun, fredag kveld og var på vei til Calabar sørøst i Nigeria.

– Jeg var om bord på skipet. Vi var allerede på nigeriansk territorium, tre timer fra byen Calabar, da sju tungt bevæpna overfallsmenn gikk om bord på skipet, sier en av passasjerene til AFP.

Mennene skal ha forklart at de kom for å kreve at kapteinen betalte sin månedlige sikkerhetsskatt. Kapteinen sa at skatten allerede var betalt av ledelsen.

Brukte våpen

Overfallsmennene sa da at de ville ta ham med til leiren deres, men lovet å sette ham fri etter at de hadde fått bekrefta at den såkalte «skatten» faktisk hadde blitt betalt.

– De skjøt et skudd i lufta mens de sa til kapteinen: Dette vil skje dersom pengene ikke er betalt, forteller vitnet videre.

Han forteller at båtreisen fortsatte reisen som normalt etter at overfallsmennene og kapteinen hadde forlatt skipet.

– Det er 150 personer om bord og mange varer, forklarer han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt