Uvær drepte 25 mennesker i USA i jula

Bare i Dallas-området mistet 11 mennesker livet da like mange tornadoer feid inn over Nord-Texas.

Uvær i Rowlett, Texas

Mange av veiene i det nordlige Texas er nå stengt etter at flere tornadoer feide over området. Som her i Rowlett der lyktestolper knakk som fyrstikker og biler ble kastet rundt.

Foto: Guy Reynolds / Ap

Ekstremværet har rammet seks delstater og til sammen har minst 25 mennesker mistet livet. Og det vil fortsette.

Store forsinkelser

Akkurat nå er flere hovedveier stenget, og det er ventet store forsinkelser på mange flyplasser når folk skal reise hjem fra julehøytiden.

Ifølge myndighetene i det tettbefolkede Dallas-området ble biler blåst av veien og hjem totalskadd. Nå er 50.000 mennesker uten strøm.

– Uværet har gjort stor skade og ført til mange dødsfall og skadde, sier Rich Thompson som leder den nasjonale værtjenesten i Norman Oklahoma til New York Times.

Åtte av de drepte i Texas befant seg på motorveien I-30 der lokale medier melder om at lyktestolper knakk som fyrstikker og biler ble kastet rundt.

– Jeg har ikke vært der ute selv ennå, men det skal fortsatt gjenstå mye opprydningsarbeid. Og vi venter at det kommer mer regn, så mye må ryddes opp før det blåser opp igjen, sier Joe Hern fra Garland politiet til New York Times.

Uværet, som rammet seks delstater, kostet minst 25 mennesker livet, og i både Alabama og Mississippi er det erklært unntakstilstand. I Mississippi ble ti personer bekreftet omkommet lørdag, mens Alabama må håndtere flom i tillegg til tornadoens ødeleggelser.

I tillegg er minst 60 personer skadd i stormene.

Laster Twitter-innhold

Uvanlig mildt

Det er uvanlig mildt for sesongen i Midtvesten, og uværet skyldes varm, fuktig luft fra Mexicogolfen som treffer kaldere, tørrere luft fra Canada.

Stormene som rammer regionen denne julen, er typisk for vår- og sommermånedene. Det er sjelden USA rammes av tornadoer i desember.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt