NRK Meny
Normal

Uutholdelig venting på nyheter

KAIRO (NRK): De kom for å hente sin nærmeste på flyplassen og endte på et krisemottak. Pårørende i Kairo venter fortvilt på nytt om hva som har skjedd med familie og venner.

Pårørende i Kairo

Pårørende har samlet seg på flyplassen i Kairo i håp om å få mer informasjon om hva som har skjedd med deres slektninger.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

– Jeg vil ikke høre på hva noen sier, bare på hva våre egne myndigheter har av informasjon, sier en av de pårørende til NRK og andre journalister som har samlet seg utenfor pårørendesenteret ute ved flyplassen.

For ham, som de andre pårørende er det å leve med usikkerheten om hva som har hendt noe av det vanskeligste. Det å ikke vite og samtidig være midt oppe i en informasjonsmalstrøm i sosiale medier.

Like før det hadde den franske ambassadøren og konsulen kjørt inn på senteret for å vise sin støtte. 30 av de omkomne var egyptere. 15 var franskmenn. En krisecelle er også opprettet på den franske ambassaden.

MS804 - Illustrasjon (korrigert)

Savnet slektning

Ved siden av passasjerene var det 10 besetningsmedlemmer om bord da MS804 styrtet. Også deres pårørende kom til flyplassen i dag. Heller ikke de vet noe mer enn det de har fått vite på TV. Samar Ezzedine fikk vite på telefon at hennes slektning hadde vært om bord.

– Hun var nygift og 26 år. Foreldrene hennes gråter hele tiden og er i veldig dårlig forfatning. Hun var den eneste jenta de hadde, sier hun før hun forsvinner til en ny samling for pårørende inne på flyplassområdet her i Kairo.

Egyptair er medlem av Star Alliance, og har ikke noe dårlig sikkerhetsryktet. Men de har hatt økonomiske problemer etter urolighetene som begynte i regionen i 2011.

Savner slektning etter flystyrt

Samar Ezzedine venter på nytt om sin slektning som hun fikk vite var om bord på Egyptair-flyet.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen / NRK

Tror ikke på teknisk svikt

Også ansatte som ikke var direkte berørte av flystyrten kom ut til flyplassen i dag.

– Flyet skal ha krasjet ved en øyene, sier Khaled El-Gamil. Det hadde han hørt på nyhetene. Han jobber til vanlig i kabinen og er både sint og lei seg for det som har hendt.

– Jeg håper Gud vil være god mot dem. Flyet var veldig nytt. Det kan ikke være noe teknisk. Og det var dyktige folk om bord. Det kan ikke ha vært deres feil.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt