Utviser fire britiske diplomater

Russland slår tilbake med samme mynt og utviser fire britiske diplomater.

Mikhail Kamynin
Foto: SERGEY PONOMAREV / AP

Talsmannen for det russiske utenriksdepartementet, Mikhail Kamynin, opplyser at den britiske ambassadøren i Russland har mottatt et brev  "i forbindelse med de uvennlige, britiske aksjonene mot Russland".

LES OGSÅ: Jeg ble forsøkt myrdet.

- Han fikk klar beskjed om at de fire ansatte ved den britiske ambassaden i Moskva nå er persona non grata og at de må forlate landet innen ti dager, forteller Kamynin.

Samtidig kunngjorde han at Russland nå vil slutte å utstede visum til britiske representanter for myndighetene.

LES OGSÅ: Storbritannia utviser diplomater

I tillegg sa Kamynin at uttalelsene som har kommet fra britisk hold den siste tiden, har gjort det umulig for Russland å fortsette sitt samarbeid med Storbritannia i krigen mot terror.

SE OGSÅ: Utviser britiske diplomater

Øye for øye...

Storbritannia har ventet på en reaksjon på kunngjøringen mandag om utvisningen av fire russiske diplomater.

Kamynin sa på en pressekonferanse i dag at avgjørelsen om å utvise de russiske diplomatene "verken er basert på sunn fornuft eller pragmatisme".

Storbritannias offisielle forklaring på avgjørelsen er at Russland nekter å utlevere Andrej Lugovoj, mannen som mistenkes for drapet på Aleksandr Litvinenko. Den tidligere KGB-agenten døde i november i fjor, etter å ha blitt forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210.

Andrej Lugovoj

Storbritannia krever Andrej Lugovoj utlevert.

Foto: DENIS SINYAKOV / REUTERS

- Ikke isoler Russland

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sa torsdag til den britiske TV-kanalen Sky News at Russland burde innfri Storbritannias krav om å utlevere den mistenkte for drapet på Litvinenko. Samtidig sa hun at Russland ikke burde isoleres.

– En alvorlig forbrytelse ble begått på britisk jord, og Russland bør innfri anmodningen om utlevering, sa Rice til Sky News i Lisboa foran et møte i Kvartetten, som skal drøfte situasjonen i Midtøsten.

– Ingenting vinnes med å isolere Russland, tilføyde Rice, som også advarte Russland mot å bruke energiressursene sine som et politisk våpen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unge russiske artister støtter Navalnyj: – Vi må slutte å finne oss i dette

Unge russiske skuespillere og musikere blir utsatt for kraftig kritikk i statlige medier. Det skjer etter at de har støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i sosiale medier.