Utsetter henrettelser i Ohio

Guvernøren i Ohio i USA har utsatt to henrettelser etter at bødlene i forrige måned ikke klarte å få satt dødssprøyten i armen på Romell Broom.

Romell Broom

Romell Broom overlevde sin egen henrettelse.

Foto: Anonymous / AP

Han ble dermed den første dødsdømte amerikaner på 63 år som overlevde sin egen henrettelse.

I to timer og etter 18 forsøk måtte fengselsfunsksjonærene gi opp å finne en blodåre som kunne brukes.

Les: Greide ikke å henrette dødsdømt

Debatt

Dette har skapt ny debatt om giftsprøyten er en egnet henrettelsesmetode. Den brukes nå i alle amerikanske delstater som praktiserer dødsstraff, fordi den etter tilhengernes mening skal være rask og smertefri.

Guvernør Ted Strickland i Ohio har foreløpig utsatt to henrettelser, mens myndighetene i delstaten gjennomgår prosedyrene for slike henrettelser.

Samtidig fortsetter debatten om myndighetene skal forsøke å henrette Romell Broom en gang til.

Nytt forsøk?

Advokaten hans har sendt en apell der han hevder at en fange ikke kan straffes to ganger.

Richard Dieter, som leder Ohios informasjonssenter om dødsstraff, sier myndighetenes vurdering av det som skjedde med Broom kan ta seks måneder eller et år, og han tror at alle henrettelser vil bli stanset til den gjennomgangen er klar.

Store smerter

- Dette kan skje i alle delstater som bruker giftsprøyte. Nå skjedde det i Ohio, og det samme holdt på å skje i Florida, sier han.

I 2006 hadde Florida-fangen Angel Diaz store smerter i 34 minutter fordi giftblandingen ble satt i musklene og ikke i blodårene.

Dieter sier noe av problemet er at det ikke er leger som setter sprøytene. Det ville ha brutt med deres yrkesetiske regler.

SISTE NYTT

Siste nytt