NRK Meny
Normal

Israel utsetter bakkeoperasjon i Gaza med 24 timer

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha gått med på å utsette en militæroperasjon på bakken i Gaza i ett døgn, ifølge Al Jazeera. Det diplomatiske presset for våpenhvile fortsetter.

Israelske soldater ber foran et pansret kjøretøy nær grensen til Gaza

VED GRENSEN: Israelske soldater ber foran et pansret kjøretøy nær grensen til det nordlige Gaza tirsdag. Israel holder muligheten for en bakkeoperasjon mot Gaza åpen.

Foto: NIR ELIAS / Reuters

Israelske ledere diskuterer tirsdag en egyptisk plan for å stanse volden, ifølge Al Jazeera.

Ministre i Netanyahus innerste krets har diskutert om de skal si ja til en våpenhvile, eller utvide sjø- og luftangrepene til en bakkeoperasjon. Ingen beslutning skal være fattet.

Netanyahu

DISKUSJONER: Ministre i den innerste kretsen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu har diskutert om de skal si ja til en våpenhvile, eller utvide sjø- og luftangrepene til en bakkeoperasjon.

Foto: POOL / Reuters

Samtidig har de israelske angrepene mot Gazastripen fortsatt på syvende dagen. Antallet drepte er oppe i 111, melder Al Jazeera.

En rekke internasjonale ledere har besøkt området de siste dagene, i forsøk på å stanse volden. Flere er på vei.

FN og Clinton

FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal tirsdag møte lederen for Den arabiske liga, Nabil al-Arabi, samt dra til Israel.

Samtidig reiser USAs utenriksminister Hillary Clinton tirsdag fra Kambodsja til Jerusalem, for å møte Israels statsminister Netanyahu.

Clinton skal deretter møte de palestinske selvstyremyndighetene i Ramallah på Vestbredden, før hun drar til Kairo.

Hillary Clinton

TIL JERUSALEM: USAs utenriksminister Hillary Clinton reiser tirsdag fra Kambodsja til Jerusalem, for å møte Israels statsminister Netanyahu.

Foto: Karel Navarro / Ap

Også Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu og flere utenriksminister fra arabiske land er også ventet til Gaza tirsdag.

Egyptisk megling

Det pågår forsøk på å få til en våpenhvile i Kairo, hvor Qatar og Tyrkia bistår megleren Egypt.

Det er ikke kjent hva den egyptiske våpenhvileplanen går ut på, men både Israel og Hamas lagt frem krav.

Hamas-leder Khaled Mishaal sier at bevegelsen sikre en våpenhvile, men krever at Israel først letter på den blokaden mot Gazastripen. Hamas mener den seksårige blokaden har rammet økonomien hardt.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman har insistert på at «det første og absolutte grunnlaget for en våpenhvile er å stanse all skyting fra Gaza».

(Saken fortsetter under bildet)

Nasjonalbanken i Gaza

FIRE SKADD: Minst fire personer ble skadd i et luftangrep med F-16-fly mot nasjonalbanken Islamic National Bank, melder Al Jazeera.

Foto: MAJDI FATHI / Afp

Nasjonalbank rammet

I 8-tiden tirsdag morgen har raketter skutt fra Gaza vært mål for et titall rakettangrep i Israel, ifølge det israelske forsvaret. Foreløpig er det meldt om direkte treff i boligområder i Beer Sheva og andre byer sør for Tel Aviv.

En buss i Beer Sheva og et hus i Ofakim i Israel er rammet av en rakett fra Gaza, men ingen er meldt drept, ifølge den israelske avisen Haaretz.

Samtidig har israelske styrker fortsatt å angripe mål i Gaza by tirsdag. Minst fire personer ble skadd i et luftangrep med F-16-fly mot nasjonalbanken Islamic National Bank, melder Al Jazeera.

Både marinefartøy og jagerfly er brukt i angrepene, som hadde et opphold på vel en og en halv time

Over 30 personer ble drept i Gaza mandag og ifølge Al Jazeera var de fleste sivile.

Angrep begge veier

Det israelske forsvaret har rammet over 1350 mål i Gaza siden de begynte å angripe området onsdag i forrige uke, ifølge Al Jazeera.

Israelerne sier at de startet angrepene for å stanse palestinske militante i å skyte raketter mot israelsk territorium.

Siden da har 640 raketter truffet Israel og over 300 har blitt stanset av Israels luftvern, ifølge den israelske hæren. Tre israelske sivile ble drept i et rakettangrep tirsdag.

Mange innbyggere i det sørlige Israel har forlatt området og skoler har blitt stengt siden krisen startet.

Flyktende palestinere i Gaza

ANGREP PÅ ANGREP: Det israelske forsvaret har rammet over 1350 mål i Gaza siden de begynte å angripe området onsdag i forrige uke, ifølge Al Jazeera.

Foto: Adel Hana / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt